"Borba" bez rivala: Vlast u pet opština u Srbiji neće imati protivkandidate iz opozicije

Predstavnici partija u vlasti neće imati protivkandidate iz opozicije na izborima u pet opština.
"Borba" bez rivala: Vlast u pet opština u Srbiji neće imati protivkandidate iz opozicije
Foto: 021.rs
To su Doljevac, Lapovo, Rača, Crna Trava, Žabari, prenosi N1.
 
U četiri opštine postoje dve liste, dok su u Doljevcu tri. Osim očekivanih - Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), u Doljevcu je svoju listu napravila i Jedinstvena Srbija, dugogodišnji koalicioni partner SPS.
Na prošlim lokalnim izborima, održanim u proleće 2022. godine, situacija je bila slična, s tim što je jedina opoziciona lista bila ona Srpske radikalne stranke, koja je ove godine u koaliciji i na listi sa SNS.
 
Ujedno Doljevac je jedina od navedenih lokalnih samouprava gde su izbori održani prošle godine. Zašto su ponovo raspisani, nije javno poznato.
Pre vremena se organizuju izbori u Žabarima. Tamo su prošli održani u junu 2020. godine. Isti slučaj je i u Crnoj Travi, Rači i Lapovu.
 
Opoziciji su u dve od navedenih opština - Žabari i Rača odbijene liste.
 
Opštinska izborna komisija Žabari je odbacila listu koalcije koju čine Stranka slobode i pravde, DS, Novi DSS i POKS zbog niza uočenih nepravilnosti - nisu podneli prigovor.
 
Lista "Koalicija Rača protiv nasilja - Narodni pokret Srbije - Stranka slobode i pravde - Demokratska stranka - Novo lice Srbije" odbačena je u Rači bez mogućnosti dopune dokumentacije.
 
U još dve opštine SNS odnosno SPS će imati za konkurente lokalne partije i grupe građana. U Medveđi će se koalicija SNS-PUPS-SDP boriti za vlast sa listom Demokratska partija – Za Medveđu – Fejmija Bejić.
 
U Ražnju će listama "Ražanj ne sme da stane" i "Ivica Dačić premijer Srbije" imaće za takmace grupe građana. Jedna je "Za spas opštine Ražanj" koju predvodi diplomirani pravnik Ivan Ivanović, a druga Velibor Brkić – Velja – "Da selo opstane i mladost ostane".
 
Najmanje izbornih lista je proglašeno u Rači, Crnoj Travi, Medveđi, Žabarima i Lapovu - po dve izborne liste. Tri izborne liste su proglašene na Ubu, Doljevcu, Koceljevi, Trgovištu i Ćićevcu.
 
Sa druge strane najviše izbornih lista je proglašeno u Beogradu - 14, zatim u Kragujevcu i Šapcu po 12, a  jedna manje u u Vlasotincu i Kraljevu.
U četiri opštine SNS neće biti broj jedan
 
Na gotovo svim listama na prvom mestu na glasačkim listićima će biti Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri u lokalu.
 
Međutim, u četiri opštine to neće nije slučaj. U Novom Pazaru na mesti broj jedan je koalicija Sandžačke demokratske partije i Socijaldemokratske partije Srbije.
 
Isti slučaj je u Ljuboviji gde je na mestu broj jedan Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića. U Požegi je prva Socijalistička partija Srbije, a u Vranjskoj Banji izborna lista pod nazivom Bratstvo i jedinstvo, čiji je podnosilac Demokratska partija Makedonaca.
  • Cia

    08.12.2023 09:58
    Severna Koreja
    Dzabe im sve GOTOV JE!
    Ljudi su progledali ,nisu zeljni parizera zeljni su PRAVDE ! Ajmo sada ovi sto su zeljni parizera i glasaju za pare neka lupaju minuse
  • Milos-Patriot

    06.12.2023 22:32
    Info
    U tim opstinama bez konkurencije je amvijent kao u Severnoj Koreji.
  • zztop

    06.12.2023 20:15
    Znači SNS pobeđuje sa 120% dobijenih glasova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.