Vučić: Zadovoljan sam što je potpisan ugovor, samo 11 odsto ljudi na severu Kosova plaćalo struju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan što su kosovska kompanija za distribuciju električne energije (KEDS) i Elektrosever potpisali ugovor.
"Zadovoljan sam što su KEDS i Elektrosever potpisali ugovor, jer time izbegavamo mogućnost da narod na severu KiM ostaje bez struje, a ugovorom se ne prejudicira pitanje imovine", rekao je Vučić.
On je dodao da sada sledi potpisivanje ugovora sa stanovništvom.
 
Naveo je da je svega 11 odsto njih na severu Kosova plaćalo struju.
Javnost je o potpisivanju ugovora u subotu obavestio izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
 
Bez objavljivanja samog ugovora i iznošenja detalja o njegovoj sadržini, Lajčak je poručio da je reč o važnom koraku u sprovođenju Energetske mape puta.
 
KEDS je u nedelju saopštio da je cilj ugovora normalizacija distribucije i snabdevanja električnom energijom u četiri opštine na severu Kosova.
 
  • Crkva u Makedoniji

    10.12.2023 21:42
    pa nezavisnost Kosova
    Mesec dana posle prošlih izbora Vučić je potpisao cepanje Srpske crkve u Makedoniji. A mesec sana posle ovih izbora Vučić će da potpiše nezavisnost Kosova.
    Pošto sada znamo šta se desilo sa Srpskom crkvom u Makedoniji posle prošlih izbora, SVI na izbore 17.decembra da oteramo izdajnika pre nego potpiše nezavisnost Kosova.
  • ASD

    10.12.2023 16:33
    @Branka Black Rouse
    Nemam ništa protiv da se pomogne sirotinji, ali pare u ovom slučaju završavaju kod bogatih!
  • Сеновић

    10.12.2023 16:12
    Страшно шта нас је снашло. Свака предаја је за њега супер ствар.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.