FOTO: Na prostorijama SSP, Narodne stranke, DS-a, Zajedno i Sloge isti grafiti - snimljen počinilac

Grafiti ispisani sprejom velikim crnim slovima pojavili su su protekle noći na vratima prostorija SSP, Narodne stranke, Demokratske stranke, stranke Zajedno i Sindikata "Sloga" u Beogradu.
Narodna stranka je saopštila da je na ulazu u njene prostorije u Njegoševoj ulici u Beogradu nepoznati počinilac na vratima crnim sprejom velikim slovima napisao 'treba mi pomoč' i 'upomoč'".
 
Počinioca je snimila sigurnosna kamera, kažu u ovoj stranci.
Narodna stranka je saopštila da je slučaj prijavljen policiji.
 
 
U saopštenju je navedeno da se stranka nada da će počinilac biti otkriven.
I Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su saopštili da su protekle u Nušićevoj 6 u Beogradu nepoznati počinioci ispisali grafite na ulazu u njihove prostorije, koje su na trećem spratu, kao i na ulazu u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke, koje su na drugom spratu.
 
I na na ulaznim vratima opštinskog odbora Stranke slobode i pravde u Starom gradu u Prizrenskoj ulici napisano "Treba mi pomoč" i "Upomoč", navela je ta stranka.
 
"Vrata Stranke slobode i pravde su uvek otvorena za sve građane kojima je pomoć potrebna ali sumnjamo da se ovoga puta radi o tome", kažu u ovoj stranci.
 
 
Na vratima DS velikim, crnim slovima napisano je "Upomč, treba mi pomoč", dok je na ulazu u prostorije sindikata ispisano "Tr upomoč".
 
 
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" su to odmah prijavili policiji koja je izašla na lice mesta.
 
"Sloga očekuje da će nadležni organi brzo i efikasno reagovati, identifikovati i privesti pravdi odgovorne za taj vandalski čin i zahteva od nadležnih gradskih službi da hitno uklone grafite sa njihovih prostorija", kažu u ovoj organizaciji.
 
 
Sindikat smatra da su te poruke direktna pretnja, posebno što su ispisane nakon završnog skupa koalicije "Srbija protiv nasilja" i uoči izbora raspisanih za nedelju, 17. decembar.
 
Ispisivanje grafita su u saopštenju potvrdile i Demokratska stranka i stranka Zajedno. 
 
"Nepoznati počinioci su na vratima ovih organizacija ispisali grafite crnim autolakom. Na vratima DS-a i Zajedno napisano je 'Upomoč, treba mi pomoč', dok je na ulazu u prostorije sindikata 'Sloga' ispisano 'Tr upomoč'. Iako su poruke ispisane gramatički neispravno i bez jasnog kontesta, smatramo da su one pretnja i pritisak na članove i članice ovih organizacija koje su sve deo koalicije 'Srbija protiv nasilja'", kažu ove stranke u zajedničkom saopštenju.
Dodaju da se ovaj incident desio nakon završne konvencije koalicije "Srbija protiv nasilja" u centru Beograda i nakon proslave desetog rođendana stranke Zajedno u prostorijama stranke u Nušićevoj.
 
"Slučaj je prijavljen policiji od koje očekujemo brzo i efikasno reagovanje u indetifikovanju i privođenju pravdi odgovornih za ovaj vandalski čin", zaključuju ove dve stranke.
  • sale

    13.12.2023 14:26
    razuma bez
    zasto svi ovi heroji, junaci, nose maske i svoje junastvo pokazuju iskljucivo nocu kad ih niko ne vidi?
    slicno je bilo i sa onim herojima sto su malali fasade po limanu, ispisivali razne herojske parole po trotoarima, iscrtavali likove poznatih srBskih junaka mladica i karadzica po zidovima zasticenih ustanova...

    ako si toliki junak, cemu maska?
  • pajo patak

    13.12.2023 13:56
    znači:
    bio, jeste i biće N.N. lice.
  • Bojan

    13.12.2023 13:39
    Sekta se uplasila,velika je lova u pitanju a i velika robija..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.