Aida Ćorović pravosnažno osuđena zbog gađanja murala Ratku Mladiću

Prekršajni apelacioni sud doneo je pravosnažnu presudu po kojoj aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović mora da plati 100.000 dinara zbog gađanja jajima zid i psovanja policajaca.
U presudi je navedeno da je prekršila Zakon o javnom redu i miru, piše Danas.
 
Međutim, nigde se ne navodi da je gađala mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, već da je "gađala zid".

"Tužiću policajce, a potom i državu. Ići ću i do međunarodnog suda, nigde ne žurim", rekla je Aida Ćorović.

Događaj zbog kog je kažnjena desio se pre dve godine.
 
U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka koji je potom pokrenut navedeno je da se Ćorović sumnjiči za drsko ili bezobzirno ponašanje i vređanje službenih lica u vršenju službene dužnosti.
  • @Milan.N

    15.12.2023 15:30
    Ako vas dobro razumem, protivite se škrabanju i to je svakako u redu, ali ipak pozdravljate i odobravate ako vam neko zaspe zid jajima?
  • Milan.N

    15.12.2023 12:07
    Milan.N
    Evo imam luv y u kojoj porodicno zivimo 65 godina i dami neko i Sara bilo kakav grafit odmah ga prekrecim! Lepidoptera su razne postere I sat ali parole ali sam ih skidao i prekrecio! Pozvao sam Advokata i slobodno mi je rekao to da radim i proton da poziveli Policiju da naprave uvidjaj i slikaju! Bilo je nekih ponuda od neke grupe mladjih osoba da mi plate ali sam I’m trazio novac da im se nije isplatilo bilo sta da skrabaju! Budite upprni jer niko nema prava da vam skrnavi licnu imovinu bez posledica! Postavili Kamera jer dans nisu nikakva investicija a mnogo znaci za izgrednike!!! Bravo Aida
  • Lošmi

    15.12.2023 08:38
    "Boško Buha"
    Ne podržavam trenutnu vlast, nisam za murale osuđenim zločinima ali nisam ni za izražavanja nezadovoljstva gađanjem jajima bilo čega i bilo koga. Nije nam potrebna nekultura i vandalizam jer toga imamo previše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija