Srbija protiv nasilja: Nema govora o apsolutnoj pobedi SNS u Beogradu

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je večeras da nema govora o apsolutnoj pobedi Srpske napredne stranke u Beogradu.

Kako je naveo, najveća biračka mesta u glavnom gradu još uvek nisu obrađena.

"U Beogradu je jako mali broj glasova, odnosno biračkih mesta na kojima je završeno prebrojavanje glasova. Ono što je sa sigurnošću tačno je da u ovom trenutku nema govora o tome da je SNS pobedio u Beogradu", rekao je Aleksić i dodao da su i pored krađe i neregularnosti, SPN i SNS trenutno izjednačene u Beogradu. 

On je naveo da imaju informacije da je 40.000 ličnih karata na beogradske adrese izdato građanima koji ne žive u Beogradu. 

"Mi smo danas prisustvovali neviđenom izbornom nasilju, tokom celog izbornog dana. Ono što se dešavalo tokom izborne kampanje i pre, kroz razne vidove pritisaka na glasove i kupovine glasova, danas smo videli nešto što nije bila praksa, pogotovo u Beogradu, gde su ovde dovoženi ljudi koji ne žive u Beogradu, da glasaju kao u Beogradu. Sabirni centar je bila Arena i o tome imamo sve podatke koje ćemo izneti. Ovo što se dogodilo danas širom Srbije ne može da bude nešto što možemo da prihvatimo kao rezultate demokratskih i fer izbora", naveo je Aleksić. 
Za rezultate u Srbiji Aleksić je naveo da su prebrojali 29,17 odsto glasova i da po njima SNS ima 43,2 odsto, SPN 28,2 odsto, SPS 67 odsto, NADA 5,5 odsto i Branimir Nestorović 4,8 odsto. 
 
Nositeljka liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić navela je da je dramatična razlika u odnosu na prethodne izbore glasanje van biračkog mesta.
"Oni birači koji su glasali van biračkog mesta, ima ih dvostruko više od osnovnog cenzusa. Imali smo upozorenje da se to sprema, ali zaista nismo verovali da će se do te mere glasati van biračkog mesta", kazala je Tepić.
 
Tepić je istakla da pravni tim radi na prigovorima, kao i da će braniti svaki glas i volju građana.
  • felix

    18.12.2023 10:07
    hehe
    izdržite dostojanstveno poraz hejteri!
  • Krah SNS u Beogradu

    18.12.2023 09:52
    sakrio račune za struju
    O kakvoj pobedi SNS-a i Vučića ova priča ? Pa pored deljenja para narodu iz helikoptera, sakrivanja računa za struju pred izbore, smanjenja cena benzina i pored toga što su dovodili migrante i iz RS na glasanje, i lažnih adresa 40.000 ličnih karata , SNS je ubedljivo izgubio u Beogradu. To je Krah SNS-a jer pored svega toga je zajedno sa SPS-om dobio 42%.
    A šta će da bude sada kada počnu da pristižu povećani računi za struju ?
    Vučić i SNS je pored toga što se maksimalno napeo u plaćanju narodu iz helikoptera, krađi glasova (40.000) i sakrivanja računa za struju ubedljivo poražen u Beogradu, i ovo je Krah Vučića i SNS-a.
    Kad stignu računi za struju sa poskupljenjem , treba to razglasiti na protestima SPN opozicije u Beogradu. Krađa 40.000 glasova+sakriveno poskupljenje struje = novi izbori ili neka preda vlast u Beogradu gde je Vučić izgubio ubedljivo od opozicije
  • Јарић Живко

    18.12.2023 09:02
    Сад сам вам дао глас и никад више,гласам у Новом Саду за Несторовића

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.