I Šabac odustao od novogodišnjeg vatrometa

Šabac se pridružio gradovima koji za Novu godinu neće imati vatromet kako bi se zaštitili kućni ljubimci.
I Šabac odustao od novogodišnjeg vatrometa
Foto: Pixabay
Ovaj predlog potekao je od Ministarstva poljoprivrede, a podržale su ga brojne lokalne samouprave širom Srbije. 
 
U šabačkom Udruženju za zaštitu životinja "Pravo na život" su pozdravili ovu odluku, jer kako ističu, godinama apeluju na nadležne jer za vreme novogodišnjih praznika, uz petarde i vatromet, najčešće stradaju kućni ljubimci.
Vesna Teodorović iz Udruženja za zaštitu životinja "Pravo na život" ističe da su sa radošću dočekali ovu vest, jer, kako napominje, tokom novogodišnjih praznika u Srbiji ugine oko 5.000 kućnih ljubimaca, dok se mnogi izgube jer u panici pobegnu iz dvorišta, ili završe pod točkovima automobila. 
 
Ona napominje da je jako važno da se krenulo sa rešavanjem tog problema i da je Grad Šabac pokazao svoju odgovornost. 
 
"Na taj način, može se očekivati i odgovornost građana", rekla je ona.  
Teodorović ističe da nije optimista da će se taj probem rešiti u roku od jedne godine, jer, kako kaže, naš mentalitet je takav da proslave obeležavamo na bučan način, ali apeluje na svest građana da imaju obzira i prema drugim ljudima, jer "dok se jedni vesele, drugi pate".  
 
Ona je skrenula pažnju na to da zvučni efekti jako loše utiču na ljude sa poteškoćama u razvoju, na decu obolelu od autizma, i apelovala na građane da postoje drugi načini kako da proslavimo praznike, a da to ne bude uvek uz buku i patnju drugih, pa i kućnih ljubimaca. 
  • Mrka

    18.12.2023 20:16
    Opet dolazimo do toga da manjina koja ne voli vatromet vrši pritisak nad većinom koja voli vatromet. Vatromet je umetnost i nešto divno, ali na žalost manjina to nikako da shvati.
  • Gogi

    18.12.2023 14:44
    Sta vredi, kada se već uveliko bacaju petarde, ne menja ništa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.