Roditelji dece ubijene u školi "Vladislav Ribnikar" svedočili na suđenju

U Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje u parničnom postupku protiv majke i oca dečaka koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara i ranio još šest osoba.
Roditelji dece ubijene u školi "Vladislav Ribnikar" svedočili na suđenju
Foto: 021.rs (arhiva)
Suđenje je nastavljeno svedočenjem roditelja dece ubijene 3. maja u toj školi.
 
Tužbu u parničnom postupku protiv dečaka koji je počinio taj zločin i njegovih roditelja podnelo je zajedno 27 tužilaca. 
 
Oni traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliske osobe, kao i na ime pretrpljenog straha.
 
Zatražena je i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana donošenja presude, pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica. 
Sud je ranije odredio ocu dečaka privremenu meru zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega.
 
U parničnom postupku protiv dečakove majke, Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri blokiranja imovine u njenom vlasništvu za prodaju i iznajmljivanje.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dečak učio da puca, dok dečak nije krivično odgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.
 
Rešenje o potvrđivanju optužnice postalo je pravosnažno, pa se očekuje da sud uskoro zakaže početak suđenja i u tom krivičnom postupku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.