SPN: Za tri godine više od 98 hiljada nelegalno upisanih birača, nije reč samo o ljudima iz RS

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke kaže da opozicija okupljena oko liste Srbija protiv nasilja ima plan za dalju borbu da se rezultati izbora od 17. decembra ne priznaju.
SPN: Za tri godine više od 98 hiljada nelegalno upisanih birača, nije reč samo o ljudima iz RS
Foto: 021.rs

"Imamo plan kako ćemo se boriti, a to je kroz domaće i međunarodne institucije, takođe ćemo se boriti i na ulici, a to znači da ćemo pozvati i građane. Blagoveremeno ćemo ih obavestiti kad dogovorimo naredni termin", naveo je on za N1.

Osim toga kako će izgledati nastavak postizborne borbe opozicije, još uvek nije poznato ni šta planiraju sa osvojenim odborničkim i poslaničkim mandatima.
 
Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno za N1 kaže da se u koaliciji SPN i dalje razgovara u vezi sa tim.
 
"Pitanje oko mandata je da li mi verujemo da ćemo delegitimizovati skupštinu ako u njoj nema 65 poslanika? Čuo sam puno argumenata. Moje uverenje je da bi neprihvatanje mandata značajno ubrzalo i dovelo do toga da imamo izbore u roku ne dužem od šest meseci. I o tome treba da razgovaramo", ističe on.
Dodaje da je siguran da bi proevropska opozicija, da se nije okupila oko liste SPN, da bi prošla gore nego desnica na ovim izborima.
 
Prema rečima Milivojovića, stručni tim DS-a bavio se analizom relevantnih dostupnih podataka državnih organa i utvrdili su da je u birački spisak od 2020. godine do 2023. protivpravno upisano 98.135 birača.
 
"Nije reč samo o građanima iz Republike Srpske, reč je i o građanima Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih država. Reč je o skandaloznom izbornom inženjeringu. MUP je jedan od vinovnika ovog teškog krivičnog dela. Ljudi koji imaju pristup tom softveru su učestvovali u prekrajanju izborne volje i falsifikovanju biračkog spiska. U Beogradu je od 4. aprila 2022. do 30. novembra 2023. protivpravno upisano 15.956 birača, a u periodu od 2020. do izbora 2022. imamo najmanje 15.387 takvih birača", objašnjava on za N1.

Iz koalicije Srbija protiv nasilja kažu da se o planovima za nastavak protesta zbog izborne krađe još uvek prave dogovori i da će građani o svemu biti blagovremeno obavešteni.

  • Čarapan

    08.01.2024 16:14
    Nije nego
    Isto je Srđa i njegova stranka dobio na izborima u okolini Kruševca.Oni su predizborne mitinge u našem selu držali u dan predizborne ćutnje , ja bio na njemu da vidim šta nude za selo.Za selo ništa nisu uradili što su obećali ali su zato pozapošljavali sve po političkoj liniji isto kao ovi danas .Jedino je Srđan Milivojević iz Otpore avazovao u DS i primao debelu platu a sve ostalo je ostalo isto
  • Kurta

    08.01.2024 16:08
    A kinezi ?
  • Portir

    08.01.2024 15:07
    Da li je moguce poverovati u ove besmislice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija