Vučić: Svi se naoružavaju do zuba i Srbija ne sme da zaostaje, nismo proksi Rusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se svi u svetu i u regionu "naoružavaju do zuba" i da Srbija ne sme da zaostaje u tom pogledu.
Vučić: Svi se naoružavaju do zuba i Srbija ne sme da zaostaje, nismo proksi Rusije
Foto: 021.rs
"Svi se naoružavaju do zuba. Naoružavaju se i u regionu i naše je da ne zaostajemo. Sve što mogu da vam kažem je da mi ne zaostajemo", rekao je Vučić prilikom posete Ruskom domu u Beogradu.
 
On je dodao da će uskoro i javnost moći da se uveri u to.
Vučić je rekao i da je razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona koji je nazvao Srbiju "proksijem Rusije".
 
Dodao je da je Srbija nezavisna zemlja i nije proksi ni Rusije, ni Amerike, ni Britanije, ni Nemačke, niti bilo koga drugog, već se diči svojom samostalnošću.
"Tu je priča da ćemo mi da sprovodimo destabilizaciju regiona. Meni se čini da mnogi drugi na tome rade uz svesrdnu pomoć onih faktora koji nam dele lekcije. Mnogima smetate kad želite da imate svoju politiku, ona nije poslušnička i nastavićemo da vodimo samostalnu politiku i po pitanju Rusije, i po pitanju drugih", rekao je Vučić.
 
Dejvid Kameron je to izjavio prilikom svedočenja u Odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta u svojoj novoj ulozi ministra spoljnih poslova.
  • Nelegitiman

    10.01.2024 17:15
    Pokrao izbore i sada pokušava da skrene temu na nešto drugo ! Ali dzabe mu, svi znaju da je pokrao izbore i da nema legitimitet. Interesuje nas samo ponavljanje pokradenih izbora.
  • Sadjanin

    10.01.2024 16:29
    Nisi proxy Rusa, a nakon izbora si brzo pobegao prvo u rusku ambasadu da referises kako si pokrao izbore i koji su ti dalji koraci u odbrani i legalizaciji te kradje...
  • zztop

    10.01.2024 15:48
    Nego kud će aco nakon veličanstvene priredbe i bratimljenja sa rep. srpskom nego pravo u ruski dom na raport bocan-hračljenku da svima pokaže svoju nezavisnu politiku ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.