Fajon: Mešanje Rusije u procese u Srbiji veoma zabrinjava

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon izjavila je da je mešanje Moskve u unutrašnje procese nekih zemalja Zapadnog Balkana poput Srbije veoma zabrinjavajuće.
Kako je rekla Fajon, to je zabrinjavajuće jer postoje strahovanja da se Rusija neće zaustaviti na ratu protiv Ukrajine.
U intervjuu za američki CNN, Fajon je rekla da "postoje ozbiljni strahovi da Rusija ne može da se zaustavi samo na ratu u Ukrajini" i dodala da se rusko političko mešanje "može videti u u pojedinim zemljama Zapadnog Balkana".
"To je, naravno, veoma zabrinjavajuće. Ono što vidimo u Srbiji ili u Republici Srpskoj, uz dezinformacije, rusku propagandu i uplitanje. I zato moramo zaustaviti ovaj rat (u Ukrajini). Moramo se boriti za pravedan i trajan mir za Ukrajince. To je naša zajednička odgovornost", navela je Fajon.
  • Jelesije

    11.01.2024 12:46
    Gledaj ti svoja posla!
  • sasa

    11.01.2024 12:46
    dobro
    je da ste zabrinuti.Što ste zabrinutiji to nama bolje
  • Kaja

    11.01.2024 10:11
    Večito kukanje
    Države koje su želele da uđu u EU su morale da usklade svoju politiku i zakone sa ostalim članicama. Oni koji su to odradili, primljeni su u EU.
    Oni koji hoće po svom (što odgovara vladajućoj manjini, jer tako može bez odhovornosti da krade i laže sopstveni narod), stalno viču kako ih EU uslovljava.
    Ako smo krenuli u tom pravcu, nemoj da stalno kukaš, zatvaraj poglavlja i da više živimo normalnijim životom. Da nam država nije stalno maćeha, da se zna red u svim segmentima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija