Prvanović: Patrijarh da posreduje u formiranju komisije za izlazak iz postizborne krize

Slobodan Prvanović zamolio je patrijarha Porfirija da "okupi sve bitne političke lidere oko ideje da se formira nezavisna komisija za izlazak iz postizborne političke krize".
"Sastavljena od uglednih i stručnih ljudi ona bi, zarad smanjivanja tenzija u društvu i osnaživanja države, razmotrila pitanje regularnosti prethodnih izbora i dala preporuku šta i kako treba, ili šta i kako ne treba, da se radi u pogledu prethodnih ili budućih izbora", naveo je u otvorenom pismu Prvanović, koji je član Nadzornog odbora za izbornu kampanju.
On je naveo da se na ovaj način Crkva ne bi mešala u politiku, već bi time nadomestila nepostojanje institucija sa nespornim autoritetom, što bi bio nemerljiv doprinos u procesu ozdravljenja društva.
 
Kako dodaje, "narastajuće tenzije nakon prošlih izbora ne mogu da dovedu do bilo čega dobrog". 
 
"Кao što znate, deo našeg društva smatra da su izbori bili neregularni i da treba održati nove, koji bi bili organizovani i održani u skladu sa svim principima savremenog civilizovanog sveta", naveo je Prvanović.
  • mr.no

    18.01.2024 00:22
    crkva
    pa taj patrijarh je ucestvovao u vucicevoj masineriji prevare
  • iguman

    14.01.2024 10:47
    Ne uplitati crkvu u državu. Imaju oni pametnijeg posla kako unaprediti verski turizam.
  • Hvi

    14.01.2024 10:42
    "...deo našeg društva smatra da su izbori bili neregularni i da treba održati nove..."

    Ne, pogrešio si. Sve znamo da su izbori pokradeni samo što neki neće, a neki ne smeju da to otvoreno priznaju. Neki se opet kriju iza onog nesrećnog "doktora", neko iza eu biljke, a neki bi da gurnu crkvu ispred, a crkva kao neće.

    Još jedan krug ludog ringišpila za iste naše nam pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.