Porodilište, a ne klanica: Protest ispred Ministarstva zdravlja zbog akušerskog nasilja

Feministički kolektiv "Ženska solidarnost" protestovaće ispred Ministarstva zdravlja zbog slučaja akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici.

Protest počinje u 16.30 časova, u Nemanjinoj ulici, u Beogradu.

Na društvenim mrežama proširilo se svedočanstvo porodilje koja je optužila doktora iz Sremske Mitrovice za smrt bebe. Više o tome na OVOM LINKU.

Nakon ovog svedočenja oglasilo se još žena koje su pretrpele akušersko nasilje u bolnicama širom Srbije. 
 
Nadležne institucije se nisu oglašavale povodom slučaja.
 
Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici je navela da se sprovodi unutrašnji nadzor i da je obaveštena zdravstvena inspekcija.
  • Milana

    20.01.2024 10:05
    Njiva vs.porodiliste
    Ispalo je bolje kada su se zene poradjale na njivi usred kopanja, naspram porodjaja u bolnici u 20.i 21. veku. Ali, dokle god se ginekolozima pune dzepovi da se prodje bolje, dotle ce vas i tretirati kao stoku. Moja drugarica je tako jednom poznatom NS doktoru davala i sakom i kapom, pa je covek bio u lovu kad je trebao da je porodi, a ona je jedva ostala ziva jer je iskrvarila, a uspela je i da im ispadne iz kolica. Ali nekako je za sve to bila ona kriva. Nije ni cudo sto ne zeli drugo dete.
  • Porodilja

    19.01.2024 14:58
    Vidim ovih dana da mnogi muškarci pametuju u svojim komentarima o svemu vezanim za akušersko nasilje (čast izuzecima). Ostavite klasično balkansko ponašanje po strani, podržite i vi protest!
    Nažalost, u ovakvoj situaciji se mogu naći i vaše žene, sestre, kćerke.
  • Beba

    19.01.2024 14:44
    Bebe
    Ovo je stvarno strašno i pročitati a ne i doživeti. Treba pitati ministarku šta kaže na sve to. A hoćemo predsedniče da se deca rađaju a nema ko da ih porađa. Tuga i žalost za svakog roditelja da izgubi dete na rađanju zbog lekara i njegovog nemara. Treba ih tužiti i javno imenovati,ime,prezime,ustanova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija