VIDEO Velika gužva na Surčinu: Zbog propusta svi putnici moraju ponovo na bezbednosnu kontrolu

Zbog propusta na aerodromu "Nikola Tesla", svi putnici moraju ponovo da prođu bezbednosnu kontrolu koju su već jednom prošli.
VIDEO Velika gužva na Surčinu: Zbog propusta svi putnici moraju ponovo na bezbednosnu kontrolu
Foto: 021.rs (arhiva)
Kako pišu mediji, svi avioni su prizemljeni, a svi putnici iskrcani i ponovo vraćeni na pasošku kontrolu.
 
To je dovelo do velike gužve na aerodromu.
Kako je rečeno, zbog greške u obaveznom toku kretanja putnika na aerodromskom terminalu od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, MUP vrši vanrednu bezbednosnu kontrolu zgrade, što može dovesti do potencijalnog kašnjenja letova u večernjim i jutarnjim talasima.
 
"Sve aerodromske službe su u kontaktu sa ostalim učesnicima u avio saobraćaju i preduzimaju sve što je neophodno da se saobraćaj u što kraćem roku normalizuje", kažu na aerodromu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
"Zahvaljujemo se putnicima na razumevanju i savetujemo da prate red letenja na beg.aero", navode predstavnici aerodroma.
Do problema u bezbednosnoj kontroli na aerodromu je došlo, navodno, kada su putnici koji su doleteli iz Severne Makedonije po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt, piše Blic.
 
Tako su završili u tranzitnom delu u kom nisu smeli da se zateknu jer Severna Makedonija ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.
 
Putnici iz Skoplja su zaustavljeni i moraće naknadno da prođu sve bezbednosne kontrole.
 
Usled vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva sata.
 
"Er Srbija žali zbog eventualnih neprijatnosti i zahvaljuje putnicima na razumevanju. Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva sata, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove", rečeno je u kompaniji.
  • D. Lukić

    22.01.2024 13:17
    Novi Beograd
    Samo 10 dana je prošlo od velikog kašnjenja u poletanju aviona na aerodromu »Nikola Tesla« koje je bilo posledica nedovoljnog kapaciteta opreme za odleđivanje i sprečavanje zaleđivanja aviona i došlo je do novog velikog kašnjenja aviona u poletanju. Nije teško zaključiti, da je i za prvo i za drugo kašnjenje aviona u poletanju odgovoran koncesionar aerodroma francuska kompanija Vinci Airports. Zato se sada postavlja pitanje, da li je kompaniji Vinci Airports trebalo dati aerodrom »Nikola Tesla« na upravljanje, odnosno u koncesiju. To pogotovo imajući u vidu, da je 2012. Vinci Airports dao ponudu za kupovinu 75,5% akcija aerodroma Ljubljana, ali se Vlada Slovenije odlučila da prihvati bolju ponudu kompanije Fraportr, kao i da je za koncesiju aerodroma Zagreb ponuda Vinci Airpors odbačena u prvom krugu, pa je 29.02.2012. objavljeno, da je za koncesionara izabran konzorcijum ZAIC u kome »glavnu reč« ima kompanija Airports de Paris Group. Kako je ugovor o koncesiji za aerodrom Zagreb potpisan tek 02.12.2013. nije teško zaključiti, da su pregovori trajali 19 meseci. Dva dana kasnije, 04.12.2013. koncesionar ZAIC je uplatio 4 miliona evra i preuzeo upravljanje aerodroma Zagrebm, a svih 210 strana ugovora o koncesiji je javnosti bilo dostupno na više portala; Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, HRT, itd. Imajući sve to u vidu, postavlja se pitanje; Zašto je ugovor o koncesiji za aerodrom »Nikola Tesla« nedostupan široj javnosti, a pogotovo stručnoj javnosti.
  • Sekretar partije

    22.01.2024 01:06
    @Izviđač futog

    Bravo kolega, Vaše zalaganje će biti posebno spomenuto u beleškama sa radnog zadatka agitpropa.
  • Ja

    21.01.2024 22:07
    majstori
    Za njih je i nakovanj igracka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija