VIDEO: Lokalizovan veliki požar u Kineskom tržnom centru, okolni stanari upozoreni da stave maske

Vatrogasci i helikopteri MUP-a lokalizovali su požar koji je rano jutros izbio u Kineskom tržnom centru u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu.
Prema dosadašnjim informacijama, nema povređenih osoba.
 
U intervenciji učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.
U nekoliko navrata čule su se i eksplozije, a uzrok su plinske boce iz restorana brze hrane koji se tu nalazi.
 
 
Dogašivanje požara je u toku.
Gradski zavod: Građani da zatvore prozore i izbegavaju otvoreni prostor
 
Osnivač Nacionalne ekološke asocijacije (NEA), meteorolog Milenko Jovanović, izjavio je danas da bi građani, koji se nalaze neposredno pored mesta požara u tržnom centru u novobeogradskom Bloku 70, trebalo da zatvore prozore i stave maske M-95 kako bi sprečili udisanje štetnih supstanci.
 
 
Gradski zavod za javno zdravlje Beograda izdao je saopštenje povodom požara u Kineskom tržnom centru, navodeći da je zabeležena povećena koncentracija suspendovanih česti PM10, PM 2,5, NO2 i CO, na mernim stanicama u Omladinskih brigada na Novom Beograda, Tošinom bunaru, Ugrinovačkoj u Zemunu, kao i Banovom brdu.
 
"Preporučuje se građanima koji vide ili osete dim da zatvore prozore i izbegavaju boravak na otvorenom prostoru", navodi se u saopštenju Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda.
 
 
U požaru 2021. godine izgoreo je najveći deo tržnog centra u Bloku 70, a ispred samog centra postavljeni su privremeni kontejneri.
 
 
Predviđeno je da 80 odsto zakupaca svoje radnje preseli preko puta Bloka 72, gde se gradi novi kineski tržni centar i ugovori za zakup su već potpisani.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

  • @Dejan

    25.01.2024 15:29
    Da li vas je sramota što ste rasista?
  • Dejan

    24.01.2024 18:13
    Srb
    Skontali zuti kako u srbistanu funcionise osiguranje ! Jos im leteci zandari pomazu u fol poslu gasenja ! Spasati zapaljenu sekundarnu plastiku, to sam jos srbi rade !!! Jel neko merio ppm cestice ?
  • ...

    24.01.2024 17:26
    Jos jedna u nizu ruskih laži.

    "Braća" hahaha, prodali bi rodjenu mater

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija