Vučić u Skoplju: Nama su Makedonci najbliži narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras u Skoplju izjavio da su Srbima Makedonci najbliži narod i da se "ne plaši da to i kaže".
Vučić u Skoplju: Nama su Makedonci najbliži narod
Foto: FoNet (Instagram predsednika Srbije)
"Predsednik sam Srbije i ne plašim se da kažem: Nama su Makedonci najbliži narod. Mi bližeg naroda od Makdonaca nemamo. I to je nešto što, kao što vidite, neskriveno, jasno pred celokupnom srpskom i makedonskom javnošću kažem", rekao je on na Svetosavskoj akademiji kojoj su prisustvovali i predsednik i premiijer Severne Makedonije Stevo Pendarovski i Dimitar Kovačevski.
 
Istakao je da Srbija ništa ne traži od Severne Makedonije i da "nema nikakve uslove ni za šta i da ništa ne očekuje".
 
"Jedino što bismo voleli je da gradimo još bolje i bliže odnose. Mi vam ne tržimo nikave promene u Ustavu, to je vaša unutrašnja stvar. Mi od vas jedino što očekujemo, i nadamo se, to je da prihvatite našu bratski ispruženu ruku. Nijedan problem međusobno nemamo", rekao je Vučić.
Makedoncima je poručio da mu veruju da, kad igra njihova reprezentacija, imaju mnogo više navijača van Severne Makedonije, "samo malo severnije".
 
"I znajte da smo uvek uz vas i svim srcem uz vaš nacionalni tim i sve ono što Makedonci kao narod nose. Mi bližeg - rekao sam - nemamo, ali moramo da to postavimo i na racionalne osnove. Jedni i drugi se nalazimo na evropskom putu, ali i jedni i drugi moramo da vodimo računa o sebi i prostoru na kojem živimo", rekao je Vučić.
 
Svečana Svetosavska akademija povodom nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji - Dana Svetog Save je u Skoplju večeras priređena po 17. put.
  • Dogodine u Botošu

    28.01.2024 11:46
    A Bugari nevera, šok i razočaranje.
  • Vladimir Orbanovič

    28.01.2024 10:01
    A ja mislio Rusi.
  • /

    28.01.2024 09:58
    /
    znaci, rusija je dobila svoj koridor preko srbije, makedonije i cg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija