Stipendiju "Dositeja" dobilo više od 1.600 studenata

Ministartvo nauke je saopštilo da će ove godine stipendiju "Dositeja" dobiti 1.132 studenta osnovnih i integrisanih akademskih studija i 511 studenata master akademskih studija.
Stipendiju "Dositeja" dobilo više od 1.600 studenata
Foto: Pixabay
Ministarstvo je navelo da je Fond za mlade talente objavio konačnu listu dobitnika stipendija u okviru konkursa za stipendiranje najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i studenata završne godine master akademskih studija za školsku 2023/24.
 
Pored finansijske podrške izuzetnim studentima, Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program "Talenti u javnom sektoru".
Dobitnici stipendije imaju obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u organima javne uprave ili institucijama čiji je osnivač država Srbija, u trajanju od minimum tri, a maksimum devet meseci.
 
Svi kandidati mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike.
Ako je kandidat konkurisao i dobio stipendije više institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavestiti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara.
 
Fond za mlade talente je u sastavu Ministarstva nauke od 2008, a do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola.
  • Rurban

    28.01.2024 16:40
    Dobro, a za studente strukovnih studija - ništa?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija