Delimično izgoreo automobil predsednika Skupštine opštine Leposavić, sumnja da je požar podmetnut

Automobil u vlasništvu predsednika Skupštine opštine Leposavić Gorskog Burića delimično je danas izgoreo, a policija sumnja na podmetanje požara, prenosi Kossev.
Delimično izgoreo automobil predsednika Skupštine opštine Leposavić, sumnja da je požar podmetnut
Foto: Pixabay
Kosovska policija potvrdila je za Kossev da se slučaj dogodio nakon ponoći, između tri i četiri.
 
Zamenik komandira Kosovske policije regiona sever Veton Eljšani naglašava da nije izgoreo ceo automobil, već da je šteta pričinjena na prednjem delu, odnosno u predelu motora.
Reč je o automobilu marke "fiat punto" sa RKS registarskim oznakama mitrovičkog regiona.
 
"Policija sumnja na podmetanje požara, da je neko hteo da ga zapali. Našli smo tečnost za koju se pretpostavlja da je benzin", rekao je Eljšani i dodao da za sada nemaju osumnjičene, ali da je istraga u toku.
O ovom slučaju se prethodno oglasio zamenik kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Arber Vokri koji je objavio fotografiju automobila.
 
"Paljenje automobila predsednika Skupštine opštine Leposavić dolazi nakon čestih pretnji Radoičićevih militanata Srbima koji su ih oterali iz sudova i institucija", tvrdi on.
 
Kaže i da je juče osvanula poruka "mrtav si" na automobilu jednog od zaposlenih u opštini Leposavić.
 
"Čak i fizičko maltretiranje njihovih kolega od strane tajne službe i policije fašističkog režima u Beogradu, svaki put kada odu kod članova porodice u Srbiju, vrši se sa istom porukom: 'ne približavajte se Albancima i ne prihvatajte Kosovo kao svoju državu'", dodaje Vokri.
On je rekao da je neophodno da se pokaže zahvalnost i ohrabre Srbi na Kosovu "da ne kleče pod pritiskom terorista, ali i od propagande nekih naših medija, koji su najamnici Vučiću u agendi za destabilizaciju i sakaćenje Kosova".
 
"Moj angažman na severu je bio i ostaje na afirmaciji i ohrabrenju Srba da se ne osećaju napušteno i izdano zbog lojalnosti u izgradnji naših institucija", rekao je Vokri. 
  • zztop

    28.01.2024 16:36
    Ipak su tablice i dalje sporne ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.