Bandović: Srbija je zarobljena država, prepušteni smo sami sebi i vlast radi protiv nas

Direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Igor Bandović izjavio je da je "krađa decembarskih izbora pokazatelj jednog trenda i fenomena u Srbiji, koji mi zovemo koncept zarobljene države".
"To znači da država više ne služi svima nama, nego uskom partijskom interesu ili jednom čoveku na vlasti", rekao je Bandović u emisiji "Utisak nedelje", a preneo portal nova.rs.
Istakao je da je korupcija prisutna u vlasti većine svetskih država, ali da je ona "u Srbiji sistemska". Dodao je da, "zarobljena država znači da se zakoni menjaju kako bi odgovarali jednoj grupi koja je na vlasti".
"U našem društvu je uvek pomerana neka granica. Najviše je pomerena granica kada su se dogodila masovna ubistva, nakon čega su građani izašli na ulice i imali zahteve koji nisu bili politički", naveo je Bandović.
 
Dodao je da smatra da su građani "prepušteni sami sebi".
 
"Mi smo prepušteni sami sebi i država radi protiv nas. Cela priča je trenutno o tome na koji način možemo da pružimo otpor", zaključio je Bandović.
  • BoeserWolf

    29.01.2024 13:22
    Na fakultetu smo se bavili temom state capture, iliti zarobljavanje države, sada vec davne 2017. Tada sam kolegama to predstavio na primeru Srbije. Naravno da fakultet nije u Srbiji pa je sloboda govora dozvoljena.

    Najcesci primeri za ovaj koncept su iz Azije, ali od 2017. na ovamo, Srbija je pretekla i mnoge azijske primere i nezaustavljivo grabi ka Servernoj Koreji i prvom mestu .

    @Salamander

    Vidno je da je 5. oktobar trajao 3 godine i da se posle toga vratila partijska i službena "elita" na funkcije.
    Tako da nikad ovde nista nije menjano, jer je ubijen jedini lik koji je želeo promene.
  • @Tim

    29.01.2024 12:12
    mislili ste na predsednika koji jedini slobodno brblja na svim tv kanalima sa nac.frekvencijom 24/7 u ime svih nas ostalih što znamo da brbljamo? Titula šampiona u brbljanju je zasluženo njegova.
  • jaooo jadniii

    29.01.2024 11:42
    siroti mali hrcki
    6 miliona ljudi zarobljeno od par desetina protuva na vlasti i mozda par hiljada njihovih saradnika, ako i toliko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.