Od početka godine vatrogasci intervenisali na više od 1.300 požara

Od početka godine vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova intervenisale su na više od 1.300 požara, od kojih je 755 bilo na građevinskim objektima.
Od početka godine vatrogasci intervenisali na više od 1.300 požara
Foto: 021.rs
Načelnik u odeljenju Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Milorad Spasojević rekao je da je ukupan broj požara veći za 10 odsto u odnosu na prethodni period.
 
"Poslednjih nekoliko dana imali smo nekoliko velikih požara, i na stambenim i na poslovnim objektima gde je boravio veći broj ljudi, ali ukupan broj požara je veći za 10 odsto u odnosu na prethodni period“, rekao je za Spasojević za RTS.
U ovim intervencijama na sreću niko nije stradao, a veći broj ljudi je evakuisan.
 
"Prva reakcija je ključna, na Čigoti je evakuisano 114 lica, a u somborskoj banji preko 70. Sve njih su evakuisali zaposleni i mi smo po dolasku mogli da se fokusiramo samo na gašenje objekata“, istakao je Spasojević.
Kada je reč o uzrocima požara, kaže da je u većini slučajeva odgovoran čovek.
 
"Mi od oktobra apelujemo na građane da se pripreme za grejnu sezonu, da se grejna tela postave na negorive površine, da se kablovi sklone sa tepiha i sa nameštaja i da isključujemo sve što nam nije neophodno kada izlazimo iz stana“, rekao je Spasojević.
 
Materijalna šteta u požarima koji su poslednjih dana izbili je velika, ali je najbitnije da nije bilo žrtava. Puno reči je bilo i o zagađenju.
 
"Svaki požar donosi zagađenje vazduha, velike koncentracije dima i toksičnih čestica“, rekao je Spasojević.
  • Beta

    30.01.2024 02:55
    Požari
    Nisam znala da su svima instalacije u katastrofama, odjednom. Ili sam ja pogrešila kontinent pa se nalazimo u Sahari ili će biti neko bacio oko i neko da se još nakrade dok može a KARMA JE ČUDO ŠTO SE VRATITI SE HOĆE, Žao mi je dece jer ona nisu kriva pa se NADAM I ŠIPKE DRŽIM DA DOBIJU ISTI TI ŠTO SE PARIZERA NAJELI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".