Nestorović i paralelni svemiri: Šta je pokazala analiza njegove knjige?

Knjiga "Između dva sveta" Branimira Nestorovića puna je nejasnih referenci, piše FakeNews Tragač, sajt za proveru činjenica.

Novinari FakeNews Tragača bavili su se knjigom "Između dva sveta" u kojoj se njen autor Branimir Nestorović, kako kažu, bavi ljudskom fotosintezom, isceljivanjem zvukom, dokazivanjem postojanja paralelnih svetova, matriksom, efektima uzemljenja na zdravlje ljudi i psi-fenomenima.

Kako piše ovaj portal, Nestorovićeva knjiga "puna je nejasnih referenci".
 
"Na primer, rečenica 'Kako kažu autori jednog ozbiljnog rada', kao i štafetnog citiranja, kada Nestorović – umesto da referiše na konkretan naučni rad – prepričava medijske izveštaje o njemu'", navodi FakeNews Tragač.
Pojašnjavaju i zašto je to problematično.
 
"Nestorović u više navrata 'prepisuje' loša tumačenja naučnih radova iz medijskih izveštaja o njima. Na primer: 'U časopisu Human evolution se 2020. pojavio članak koji je ozbiljno uzdrmao neodarvinizam, a podržava Teoriju inteligentnog stvaranja'. Međutim, autori tog rada kažu sledeće: 'Naša studija podržava Darvinovu teoriju evolucije, uključujući i deo da je sav život nastao od prostih oblika života pre nekoliko biliona godina. Mi ne tumačimo da je postojao jedan Adam i jedna Eva. Podstičemo ljude da pročitaju naš originalni članak, a ne tumačenja u medijima'", navodi portal.
 
Potom, kako dodaju, sledi problem s plagiranjem.
 
"Od 236. do 239. strane Nestorović prepričava članak 'Čišćenje higijenske hipoteze' bez navođenja izvora, dok okosnicu poglavlja 'U vatri' predstavljaju dva rada koje prepričava na devet strana, ponovo bez pozivanja na izvore. Na jednom mestu citira članak Sebastijana Elbrehta, 'dobitnika Nobelove nagrade za otkriće veze humanog papiloma virusa i karcinoma grlića materice'. Međutim, Elbreht nikada nije dobio Nobelovu nagradu", piše portal.
 
Na drugom mestu, kako se navodi, Nestorović citira vest koja je, kako kaže, "prošla potpuno nezapaženo".
 
"A to je da se direktorka CERN-a Fabiola Đanoti izvinila što je 'greškom tokom eksperimenta uništeno pet paralelnih svemira'. Izvor vesti koju Nestorović navodi je – Onion, satirični veb-sajt", naglašava se u analizi FakeNews Tragača.
Nestorović piše i o eksperimentu sa brodom "USS Eldridge", navodeći da je Tesla "umro ili ubijen, baš 1943, posle neuspeha eksperimenta sa brodom 'USS Eldrige'".
 
"Tesla je umro 7. januara 1943, 213 dana pre navodnog drugog eksperimenta", podseća portal.
 
"Matematika ne štima ni ovde: Nestorović navodi da je Rudolf Štajner, 'osnivač antropozofske medicine', u svom pismu Svetskoj zdravstvenoj organizaciji predložio uključivanje spiritualnih aspekata lečenja. Štajner je umro 1925, a SZO je osnovana 23 godine nakon njegove smrti", još jedna je netačna tvrdnja iz Nestorovićeve knjige.
 
Analizu FakeNews Tragača u celosti pročitajte na OVOM LINKU.
  • Abu Musa

    30.01.2024 21:20
    Beskonacan,a siri se !!?
    Nestorovic je objavio toliko gluposti da bi trebalo 20 strucnjaka da se bave 10 godina.
    Covek je rekao za svemir da je beskonacan,a siri se!! Kako moze da se siri ,sko je beskonacan.
    Nestorovic je rekao da je spiritualno prisustvovao na 2 konferencije medjugalakticke federacije gde se razgovaralo o bacanju bombe na Gazu a sastanak je odrzan na ivici mlecnog puta ?!! Taj covek je doktor medicine i "leci" ljude godinama !!
  • Banderaš

    30.01.2024 21:11
    Napredak
    Finalna transformacija doktora Nestorovića u vidovitu Zorku.
  • Vlada

    30.01.2024 19:23
    @Vazd

    "Naše normalne komentare"? Kad si ti ovde imao normalan komentar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija