Radnici koji su očitavali struju za "Montop" Marka Bosanca: Firma smanjila plate, ukinula prevoz...

Ljudi koji su radili na očitavanju strujomera u Zaječaru i Timočkoj krajini, zbog smanjenja ili neprimanja plate kao i ukidanja naknade za prevoz, napustili su ovaj posao.
Radnici koji su očitavali struju za "Montop" Marka Bosanca: Firma smanjila plate, ukinula prevoz...
Foto: Pixabay
Za Danas kažu da su izigrani, a što se kašnjenja računa tiče - razlog ne znaju, zato što je struja očitana na vreme.
 
Sada već bivši koordinator za očitavanje strujomera u istočnoj Srbiji i nekoliko radnika na očitavanju, kažu da im nije isplaćena naknada za novembar i decembar, a da nisu dobili ni ugovore bez obzira što su radili dva meseca kao čitači.
Prema rečima Srećka Ćeferjanovića, on je od 2017. radio na očitavanju strujomera i bio koordinator za istočnu Srbiju, pri čemu je do 1. novembra prošle godine krovna agencija za čitanje strujomera bila firma Sequester Employment.
 
"Za teritoriju Timočke krajine ta firma je angažovala podizvođača - Zadrugu Work Venture. Imao sam ugovor o dopunskom radu sa zadrugom, s obzirom da sam stalno zaposlen u pozorištu, dok su čitači imali ugovore o privremenim i povremenim poslovima. Sa firmom Sequester Employment imao sam overeno i potpisano ovlašćenje da sam koordinator", objašnjava svoju poziciju Ćeferjanović.
Sagovornik Danasa kaže da su problemi počeli kada je od firme Sequester Employment, posao u novembru preuzela firma Montop, koja je angažovala podizvođača iz Niša – omladinsku zadrugu Semestar.
 
"Prvo za novembar i decembar ni ja ni čitači nismo dobili nikakav ugovor, ali imam dokaz da smo radili. Najveći problem je što smo radili bez ugovora novembar i decembar, a još za to neki nisu ni plaćeni", napominje on.
 
Ćeferjanović ističe da dok je krovna organizacija za očitavanje strujomera bila firma Sequester Employment, čitanje je funkcionisalo odlično.
 
"Imao sam slobodu da organizujem čitanje, naravno po pravilima koja su propisana, tj. imao sam odrešene ruke da zapošljavam i obučavam ljude", objašnjava kako je izgledao posao do kraja prošle godine, dok posao nije preuzela agencija iz Niša.
Ceo tekst Danasa čitajte OVDE.
 
Inače, kako je 021.rs ranije pisao, Montop je preduzeće člana SNS-a Marka Bosanca Bosketa, koje je zajedno sa još nekoliko firmi dobilo posao očitavanja brojila Elektrodistribucije u Srbiji, u vrednosti od 4,5 milijardi dinara. O tome više OVDE.
  • Koja

    02.02.2024 09:13
    Firma protent nama placa 50% plate. Razlog nepoznat. Jedva izvučemo 50.000. Svi ponizeni… i sve preko stranke. To nam je nagrada. A nedavno se jedna koja je preko noći dobila ugovor eds drznula pa prijavila sefa i direktora za mobing. Izgleda da ćemo morati svi tako. Drugačije nema pravde.
  • Dr mr

    01.02.2024 19:34
    Ocitavanje
    Citanje stanja tek sestog u mesecu eliminise povlastice za ,stednju, jer to je zabluda da potrosaci imaju povoljnosti ako su utrosili manje u odnosu na isti period prosle godine
  • Poskupela struja

    01.02.2024 13:53
    Stiglo mi da je 0 KW potrošeno u decembru i da platim 950 din na 0 potrošnju. I čujem neko priča da to znači da brojila nisu očitana.
    Hoće li sada za Januar da mi stigne sve zajedno za decembar i januar, i da plaćam po skupljoj Crvenoj tarifi ? Ovo je lopovluk, nisu mi očitali brojilo i sada će da mi naplate skuplje struju kao rasipniku potrošaču.
    Ako nisu očitali brojilo, neka podele na pola potrošnju za 2 meseca i da vidimo koliko se plaća u tarifi ? Jer plaća se skuplje ako se više potroši od granice za jeftinije plaćanje, a ako uračunaju 2 meseca potrošnje u 1 mesecu, onda će po maksimalnoj ceni da naplate decembar i januar. Ovo je krađa !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija