FOTO Novosađani sa Jugovićeva u problemu: Kamioni sa gradilišta škole raznose blato po naselju

Novosađani koji žive na Jugovićevu požalili su se redakciji portala 021.rs da se blato sa gradilišta buduće škole sve više nalazi na asfaltu pored stambenih zgrada u naselju.
FOTO Novosađani sa Jugovićeva u problemu: Kamioni sa gradilišta škole raznose blato po naselju
Foto: 021.rs
Kako navode građani, kamioni bez ikakve zaštite prolaze i ostavljaju velike količine blata po putu.
 
"Osim toga što izgleda ružno, izuzetno je i opasno. Situacija se daleko pogoršala otkad su krenule padavine. Apsolutno ne sporim činjenicu da se tu pravi škola, podržavam i poštujem, ali postoje valjda neke regulative i pravila gradnje", rekao je Novosađanin za 021.rs.
Početkom decembra je zvanično otpočela izgradnja objekta nove škole u Novom Sadu, koja će se nalaziti na Jugovićevu, u naselju za bezbednjake.
 
Školu će pohađati 600 dece, a nalaziće se na uglu Aleksandra Benjaka i Lenke Dunđerski. Izgradnja će koštati skoro milijardu dinara, a rok za završetak radova je 30 meseci.
Radove izvodi grupa firmi koju predvodi "Montop Pro" Marko Bosanac Bosketa, član SNS-a. Osim ove firme, članovi konzorcijuma su i kragujevačka firma "Sloga Construction", "Simbo gradnja" iz Veternika, "Neo inženjering" iz Novog Sada i "Montop Pro Technology", ćerka firma kompanije "Montop Pro".
 
Škola se gradi na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, a jednospratna zgrada, za koju je projekat radio "Mod Arhitekt", imaće površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara.
 
 
 
Zgrada će biti povezana sa salom za fizičko koja će imati tribine sa 129 mesta, kao i svlačionice i toalete sa tuš kabinama.
 
U školi će biti 18 specijalizovanih kabineta i učionica, kuhinja sa trpezarijom, biblioteka sa čitaonicom, zbornica i druge prateće prostorije. 
Škola će imati i lift, dok se iz arhitektonskog projekta vidi da je planirano da deo zgrade bude namenjen nižim, a deo prostora višim razredima osnovne škole.
  • hi

    13.12.2023 12:02
    Kamioni na sve strane, pretrpani i jurcaju. Ni jedan dumper nisam video sa ceradom. Neko je rekao da zakonski nisu u obavezi da stave pa sto bi vodili računa o bilo čemu. Isto tako u auto školi vas uče da se mora skinuti blato sa točkova zbog bezbednosti. Ah taj zakon... gde li je komunalna... Pa čitate kako peru ulice samo ne znam gde... Ulice su katastrofalne....
  • nenad

    12.12.2023 21:07
    Pa i po bulevarima,sljunak,kamenje,malter koliko hoces,nikom nista,a i kako bi,kad sve kradiklske firme rade
  • Sremac

    12.12.2023 20:48
    Bobosi
    Ajde blato kisa i spere, svuda po gradu pa i u sremu veci su problem mixeri sto seju beton po asfaltu sa sobom, Kamenica , Ledinci katastrofa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti