Kreni-Promeni: Ministarstvo zdravlja reklo da će se raditi na obezbeđivanju pratnje porodiljama

Ministarstvo zdravlja Srbije je navelo da nemaju sva porodilišta uslov za obezbeđivanje pratnje porodiljama prilikom porođaja, ali da će raditi na tome.
Kreni-Promeni: Ministarstvo zdravlja reklo da će se raditi na obezbeđivanju pratnje porodiljama
Foto: Pixabay
Oni su odgovorili pokretu Kreni-Promeni na dopis.
 
Izvršna direktorka Kreni-Promeni Marina Pavlić navela je da u odgovoru ministarstva navode da u nekim porodilištima postoji ova praksa. 
"Kako bismo ih naveli da zaista sprovedu mogućnost da se obezbedi u što većem broju porodilišta besplatna pratnja trudnicama, pozivamo sve građane da se priključe našoj akciji. Učesnik i pokretač akcije može da bude bilo ko, ko to želi, a u sredu svi predajemo zahtev. Kreni-Promeni će za građane organizovati obuke i sastanke kako bi mogli da se prepreme adekvatno za akciju", rekla je Pavlić u saopštenju.
 
Kreni-Promeni je predao 190.205 građanskih potpisa za besplatnu pratnju trudnicama prilikom porođaja prošle srede.
Pokret je juče objavio da pokreće akciju gde će građani moći širom Srbije da pošalju zahtev porodilištima na lokalu i da traže od njih da se usvoji mogućnost da porodilje imaju besplatnu pratnju prilikom porođaja.
 
Takvu akciju Kreni-Promeni je izdejstvovao u Sremskoj Mitrovici u bolnici koja je prihvatila taj zahtev, nakon incidenta u kojem je novorođenče preminulo zbog nebrige tokom porođaja.
  • Mile

    01.02.2024 21:36
    Uslov da se tako nesto uvede mora biti maksimalna prepreka unosenju infekcija. Unosenje infekcije je jedina opravdana prepreka. Druge lose strane mogu se bez poslwdica zaobici.
  • Frajla

    01.02.2024 20:51
    Bolnica u Sremskoj Mitrovici je prihvatila taj zahtev, ali kako javljaju porodilje on se ne sprovodi jer nema uslova.
  • Ista sluzba-Spectra

    01.02.2024 18:43
    Brzo su se medicinari ucutali sto se tice zadnjih afera, radi zataskavanje i uzdajubse u srpsko pilece pamcenje. Jaki su ovi beli mafijasi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija