Zatvor i kazne za pijanog vozača: U zoni škole u Smederevu vozio sa 4,23 promila alkohola

Vozaču automobila marke "BMV", koji je u zoni OŠ "Dositej Obradović“ u Smederevu vozio sa 4,23 promila alkohola u krvi i već oduzetom dozvolom, određena je kazna zatvora u trajanju od 90 dana.
Zatvor i kazne za pijanog vozača: U zoni škole u Smederevu vozio sa 4,23 promila alkohola
Foto: 021.rs
Dobio je i novčanu kaznu i zabranu upravljanja automobilom narednih godinu dana.
 
Po skraćenom postupku, 38-godišnji vozač sproveden je sudiji Prekršajnog suda u Smederevu, nakon što ga je policija juče isključila iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, javlja dopisnik RTS-a.
On je, kako je ranije saopšteno, u blizini škole vozio sa 4,23 promila alkohola u krvi. Daljom kontrolom utvđeno je da mu je vozačka dozvola već oduzeta zbog kaznenih poena za ranije saobraćajne prekršaje.
Prekršajni sud je vozaču izrekao kaznu zatvora u trajanju od 90 dana, novčanu kaznu u iznosu od 220.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 meseci.
 
Nakon izricanja presude, 38-godišnjak je odmah sproveden u Okružni zatvor u Smederevu.
  • Šanel od Kokoa

    08.02.2024 06:52
    @zzz
    Opet ti ne čitaš tekst pre nego što komentarišeš. Liku je vozačka VEĆ ODUZETA, tako da sad nisu imali šta da mu oduzmu. A kazna koju je dobio je takva da ne znam da li da se smejem ili da plačem. Trebao je da bude daleko drastičnije kažnjen. Hitno menjati ZOBS jer trenutne kazne evidentno nemaju svrhu.
  • Boško

    08.02.2024 02:47
    Ha, ha, Srbijo
    Ovi što bi "oduzimali auta"?
    Pa to je bmw, taj ima "člana" kome se ne oduzima. Da je u pitanju yugić, e onda može!
  • Dragan

    07.02.2024 23:21
    Jel treba da nekog ubije da bi mu bilo trajno oduzeto vozilo, ponisten vozacki ispit i vozacka dozvola i dozivotna zabrana upravljanja bilo kojim vozilom na motorni pogon ukljucujuci i camce sa pentom. U slucaju i najmanjeg prekrsaja automatski konfiskacija imovine i 20 godina. Ovakvima izdavati pesacku dozvolu sa obaveznim pregledom na svakih 6 meseci, i eventualnim produzavanjem iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija