Lik direktora Instituta "Dedinje" ponovo zloupotrebljen u reklami - ovaj put za lek za impotenciju

Internetom kruže reklame u kojima direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić promoviše lek za impotenciju.
Iz Instituta demantuju da Bojić ima bilo kakve veze sa promocijom i navode da će se njihov direktor obratiti nadležnim službama kako bi se sprečila dalja zloupotreba njegovog imena. 
 
"Na internetu se pojavio oglas i reklama lažnog sadržaja kojim prof. dr Milovan Bojić (u izmišljenom intervjuu, i po profesiji urolog) preporučuje izvestan preparat pod nazivom 'TestoY' koji se, navadno, može kupiti u apotekama kao izuzetno efikasan. N.N. lica su, kao i mnogo puta do sada, zloupotrebila delo doktora Bojića u nameri da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost pomenutog preparata, kako bi poboljšali svoje zdravlje, a oni na tome profitirali", navodi se u saopštenju.
Navodi se i da će Bojić zbog zloupotrebe njegovog imena preduzeti sve moguće mere da se odgovorni strogo kazne, kao i da će u cilju zaštite od kriminalnog ponašanja kojima su ugroženi njegov identitet, ime i reputacija, pokrenuti postupak pred Odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg tužilaštva u Beogradu.
 
Iz Instituta "Dedinje" navode i da korišćenje imena Bojića u lažnom promovisanju preparata za potenciju predstavlja ozbiljno kršenje medicinskih standarda i dovodi u pitanje poverenje pacijenata, ugrožavajući profesionalni integritet i struku.
Podsetimo, iz Instituta "Dedinje" su se početkom godine već oglašavali zbog zloupotrebe Bojićevog lika i dela. Tada su upozorili su građane da je zloupotrebom veštačke inteligencije Bojić iskorišćen za reklamiranje lekova.
 
"Radi se o izmišljenom intervjuu Milovana Bojića u kojem je pomoću veštačke inteligencije iskorišćena njegova fotografija i generisan glas, a potom je sadržaj plasiran na društvenim mrežama. Sve je učinjeno kako bi se prikazala lažna reklama u kojoj Bojić reklamira tablete protiv visokog pritiska. Tokom lažnog intervjua, glas koji se emituje i govor je upadljivo različit u odnosu na glas i način izlaganja profesora Bojića, pa se pažljivijim slušanjem uočava velika razlika", naveli su u saopštenju početkom januara.
  • pajo patak

    08.02.2024 16:48
    strašno
    Podsetimo, iz Instituta "Dedinje" su se početkom godine već oglašavali zbog zloupotrebe Bojićevog lika i dela.
    Lik ? delo ??????????!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.