Vlada Srbije povećala novčane nagrade sportistima za osvojene medalje - ne zna se koliko

Vlada Srbije povećala je danas novčane nagrade sportistima za osvojene medalje.
Vlada Srbije povećala novčane nagrade sportistima za osvojene medalje - ne zna se koliko
Foto: Pixabay
Vlada je povećala iznose za osvojene medalje izmenom Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama.
Novčane nagrade sportistima, posebno za sportske rezultate ostvarene na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Šahovskoj olimpijadi, od važnog su interesa za razvoj i afirmaciju sporta, za što bolju motivaciju i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji i ugledu  države, saopštila je Vlada posle sednice.
S obzirom na to da ove godine predstoje Olimpijske igre u Parizu, nova rešenja su dodatni motiv članovima nacionalne sportske reprezentacije za postizanje još boljih rezultata, što će doprineti promociji i ugledu Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.
 
Nije precizirano koliko su novčane nagrade za osvojene medalje povećane.
  • w/e

    08.02.2024 18:21
    cool
    Poruka: Deci treba zabraniti pristup obrazovanju i od malih nogu ih motivisati da se bave bilo kakvim olimpijskim sportom. Sa 35 su u penziji i bogatiji od bilo kojeg radnika, nebitno koje struke i nivoa obrazovanja.
  • zztop

    08.02.2024 17:28
    O tome će izvestiti trener svih trenera ...
  • MilošM

    08.02.2024 16:49
    A socijalnu pomoć najugroženijima za 56din.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.