MUP u vezi sa postupanjem policije u romskom naselju: Po zakonu i u skladu sa ovlašćenjima

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se u vezi sa jučerašnjim postupanjem policije na Paliluli, u Ulici Vuka Vrčevića.
MUP u vezi sa postupanjem policije u romskom naselju: Po zakonu i u skladu sa ovlašćenjima
Foto: 021.rs
MUP u saopštenju ističe da su juče pripadnici policije, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, potraživali lica na adresama stanovanja koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih osoba na autobuskom stajalištu, a odmah potom napali i povredili policijskog službenika.
"Najpre je tridesetogodišnji policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd juče oko 15.45 časova na Bulevaru despota Stefana napadnut prilikom vršenja službene dužnosti, u trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica. U nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave", navodi MUP u saopštenju.
Dodaju da je povređeni policijski službenik od strane Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.
 
"Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o licima koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja. Takođe, za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela", dodaje se u saopštenju.
Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku ovih lica, kaže MUP i apeluje na medije "da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija".
  • Торенте

    11.02.2024 22:01
    Лако је вама у паралелном свету и удобним фотељама да коментаришете овакве вести.
    Уђите у та насеља и изигравајте правнике и демократе.
  • Ce

    11.02.2024 20:48
    Svaki napad na policiju treba najostrije kazniti
  • cokanj

    11.02.2024 17:45
    ?
    Sileđije nam nepogrešive?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.