Potvrđena doživotna robija za Gorana Džonića zbog ubistva tri osobe

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz sela Moravca kod Aleksinca na doživotnu robiju.
Potvrđena doživotna robija za Gorana Džonića zbog ubistva tri osobe
Foto: 021.rs
Kako je saopštio sud, petočlano veće Apelacionog suda nakon javne sednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine i u kaznu doživotnog zatvora Džoniću uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u zatvor.
"U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. Uračunavanje pritvora u izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime", stoji u objavi suda.
Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) je osuđen je jer je 27. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.
 
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Goran Džonić je optužen za teško ubistvo počinjeno iz koristoljublja, kako bi rođaku vratio pozajmicu od 10.000 evra koju je uzeo da bi renovirao kuću za jednog od sinova.
 
Džonić je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, 27. septembra zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i preteći pištoljem primorao ih da odu do mesta zvanog "Dudin gaj" gde ih je ubio, a njihova tela zapalio.
Njihovo vozilo "pasat" je odvezao u okolinu Tešice gde je iz gepeka uzeo više od 40.000 evra u raznim valutama, a vozilo zapalio. Nakon zločina vratio se skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina.
 
Viši sud u Nišu je Džoniću izrekao doživotnu robiju za teško ubistvo, a deset godina zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, odnosno na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora. 
  • Boban

    12.02.2024 15:50
    Jedan sa dva
    Ako. Malo je jedna dozivotna, kakav otpust za ovog zlotvora. Ubio citavu porodicu zbog para. Jos je za sve to optuzio potpuno nevine ljude. U celiju jedan sa dva do kraja zivota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija