Potvrđen još jedan slučaj malih boginja u Beogradu

Male boginje potvrđene su danas kod još jednog deteta u Beogradu, saznaje Euronews Srbija.
Potvrđen još jedan slučaj malih boginja u Beogradu
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Reč je o detetu koje ima osam godina i nije primilo do sada nijednu vakcinu.
"Dečak je išao u privatni vrtić. Nijednu jedinu vakcinu nije primio. Postojala je sumnja kod još jednog pacijenta, ali je sa Torlaka potvrđeno da nisu u pitanju male boginje. Potvrđene su samo za dečaka rođenog 2015. godine", kažu za Euronews Srbija u Gradskom zavodu za javno zdravlje.
To je treći potvrđen slučaj malih boginja u ovoj godini. Prethodno su morbile potvrđene kod dečaka (15) i njegove majke. Reč je o inportovanim slučajevima, što znači da su se zarazili u inostranstvu, a bolest se manifestovala kada su stigli u Srbiju. Dečak nije vakcinisan i leči se na Infektivnoj klinici u Beogradu, jer ima upalu pluća. Majka je prošla sa blažom kliničkom slikom. 
  • Pametnica

    13.02.2024 08:15
    I sad ga ipak leči u bolnici, a pre toga je ona kao roditelj pametnija od doktora!
  • Ksenija

    12.02.2024 16:31
    Bbhn
    Roditelji više veruju antivakcinalnom lobiju nego pedijatrima, stavovi antivakcinalnog lobija nemaju medicinsko pokriće u vezi svih vakcina,taj lobi dominira društvenim mrežama to su teoretičari zavera koji veruju da su svake vakcine letalne za upotrebu,i da infektivne bolesti puštaju u vazduh naučnici kako bi ubili 4.000.000.000 stanovnika.


    Na žalost i mnoge poznate ličnosti su postali virusolozi i naučnici pa su sebi dali pravo da pričaju javno na TV kako corona nije opaka bolest.
  • Bbhn

    12.02.2024 15:48
    Vakcinacija mmr je počela od '83 godišta tako da stariji nisu dobili.
    Možete se vakc. u bilo kojoj privatnoj ordinaciji.

    Treba proveriti lekare koji uporno izdaju potvrde da je dete vakcinisano a nije. U školu ne može da se upiše bez toga a pune su škole nevakc. dece


    Nevakcinisanima zabraniti internet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija