Đilas urednicima javnog servisa: Srozali ste se na nivo RTS-a za vreme Miloševića

Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP) uputio je novi dopis uredništvu Radio-televizije Srbije.
Đilas urednicima javnog servisa: Srozali ste se na nivo RTS-a za vreme Miloševića
Foto: 021.rs

"Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju – nema. Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije", poručio je Đilas urednicima javnog servisa, prenosi N1.

On je, kako prenosi SSP, naveo da mesec dana argumentovano navodi šta RTS sve ne objavljuje u svojim dnevnicima. 
 
"Umesto odgovora dobio sam vređanje kroz više nepotpisanih tekstova za koje se tvrdi da ih je napisao takozvani kolegijum koga pored urednika informativnog programa čine i urednici kulturnog, obrazovnog, zabavnog i svih ostalih programa RTS-a", napisao je Đilas.
 
Kako je naveo, RTS nikad nije objasnio zašto za dva meseca nisu preneli nijedan dokaz o krađi izbora koje je iznosila opozicija.
"Čak ste tvrdili i da lažna prebivališta nisu kršenje zakona i da tako prijavljeni građani imaju pravo glasa. Činjenicu da je 90 odsto evroparlamentaraca tražilo istragu o izborima u Srbiji ste sakrili objavljujući u jutarnjem dnevniku lažne informacije da je rezolucija Evropskog parlamenta usvojena minimalnom većinom. Nikada niste dali mogućnost da objasnimo da su tvrdnje Pinkova, Informera i predstavnika režima da ugrožavamo suverenitet Srbije laž. Time ste još jednom sprečili da RTS bude javni servis i da građani Srbije saznaju istinu", piše u dopisu Đilas.
 
Isto su, naveo je Đilas, uradili odbijajući njegov predlog da u Dnevniku pročitaju tekst cele rezolucije.
 
"Srozali ste RTS ispod nivoa na kome je bio u najmračnije vreme Slobodana Miloševića kada su njime upravljali Mitevići, Vučelići, Milanovići", istakao je Đilas.
 
On ističe i da RTS nikada nije objavio informaciju da smo najgori u Evropi po stopi inflacije, da smo prezaduženi, da naši autoputevi koštaju tri puta skuplje nego u susednim zemljama. 
 
"Niste objavili da je broj zaposlenih lekara i medicinskog osoblja smanjen za 7.000 za ovih 12 godina, da je broj poljoprivrednih gazdinstava smanjen za 20%,a da je prošle godine prvi razred osnovnih škola upisalo 14% prvaka manje nego pre dolaska SNS-a i Aleksandra Vučića na vlast", ističe Đilas.
 
Dodao je da je RTS prenosio uživo dva sata "lažna obećanja nazvana skokom u budućnost", a sakrili od građana da "skačemo u provaliju".
 
"Samo u sinoćnjem Dnevniku ste sakrili od građana završni izveštaj Crte o nepravilnostima na izborima, kao i pismo koalicije Srbija protiv nasilja Evropskom parlamentu. Niste u Dnevniku nego samo u emisiji ‘Šta radite bre’ preneli vest da naša koalicija neće ići na konsultacije oko održavanja sednice beogradskog parlamenta. Niste emitovali izjave nosioca liste, ali ste u istoj emisiji emitovali izveštaj o poseti predstavnika liste ‘Mi, glas iz naroda’ predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sa sve izjavom Branimira Nestorovića da svi Srbi treba da žive u jednoj državi i takozvanom srpskom svetu", naveo je Đilas.
On je naglasio da je takva politika devedesetih koštala desetine hiljada života. 
 
"Stotine hiljada ljudi su, da bi sačuvali živote, morali da napuste mesta u kojima su živeli. Vi danas ljudima koji govore da treba da se spremamo za rat na Kosovu dajete mogućnost da iznose svoje stavove. Za njih na RTS-u ima prostora. Za nas, koji nudimo drugačiju, normalnu, pristojnu, sigurnu, stabilnu Srbiju – nema. Vi zato niste Javni servis Srbije. Vi ste sramota Srbije", naveo je Đilas.
 
Dopis je upućen Draganu Bujoševiću, Nenadu Stefanoviću, urednicima Dnevnika 2 RTS-a: Bojani Mlađenović, Mirjani Brajković, Dušanu Uboviću, Milici Nedić.
  • Mihajlo

    15.02.2024 19:05
    Slažem se
    Ali i N1 sa Đilasom je isti takav
  • Rektor

    15.02.2024 17:46
    Učite prijatelji moji, učite!
    Kada Đilas priča svi zaneme. Političar kome spomenik treba dići ispred zgrade tužilaštva.
  • Drakče Tormak

    15.02.2024 14:43
    Лупа
    Има једне народне са југа Србије: ,, Лупа ки пенџер на промају,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija