Dačić: Pre 16 godina srušen međunarodno-pravni poredak, šta slavi Priština?

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je 17. februar 2008, dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak.
"Šta slavi Priština i na čemu im čestitaju države koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, koju je Narodna skupština Srbije proglasila pravno ništavnom? Današnji dan, 17. februar, je dan kada je srušen međunarodno-pravni poredak i kada je ozvaničena politika dvostrukih standarda u tumačenju principa zaštite teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.
On je ocenio da je taj događaj pokušaj legalizacije viševekovnog etničkog čišćenja srpskog naroda na KiM i da 109 država od 193 članice UN nisu priznale nezavisnost KiM.
"Uz ogromnu podršku zapadnih velikih sila, zloupotrebljavajući i religijski muslimanski faktor, Priština nije uspela za ovih 16 godina da dobije međunarodno priznanje, niti će ga dobiti. Umesto čestitki, trebalo bi da ih bude sramota da podržavaju režim u Prištini, koji i dalje ubija jedan slobodarski i junački narod u srcu Evrope", naveo je Dačić.
 
On je dodao da je Srbija "opredeljena za mir i dijalog", ali da nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova i da očekuje  očekujemo da sve države poštuju teritorijalni integritet Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.
  • Stevica

    17.02.2024 21:40
    šta slave?
    Slave što te nemaju.
  • Lokalac

    17.02.2024 18:22
    Svi slave koji su pobegli od Beograda. Red je da se oslobodi i Vojvodina. Pa se vi cesite i pitajte zasto vas ne vole.
  • Kosovac iz EU

    17.02.2024 17:26
    Neinformisan ? Izlapeo ?
    "Dačić: Pre 16 godina srušen međunarodno-pravni poredak, šta slavi Priština?"
    - Pa upravo TO !!
    - ispravka: i nije "pre 16 godina" nego pre 25 godina !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.