Produžen pritvor osumnjičenom za masakr u selima kod Mladenovca

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor U. B. osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.
Pritvor je produžen i njegovom ocu R. B, ujaku G. G. i bratu od ujaka B. G, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Smederevu.
 
Kako su precizirali, pritvor može da traje najduže do 8. marta.
Viši sud u Smederevu krajem januara doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv osumnjičenih, a na koje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
U. B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
 
Njegovom ocu R. B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
Istragom je utvrđeno da je R. B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 metak različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.
 
G. G. i B. G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.
 
U. B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija