Grujičić: Neko sipao medicinski alkohol deci koja su se otrovala u beogradskom noćnom klubu

Deca koja su se 15. februara otrovala u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom, kako se ranije mislilo.
Grujičić: Neko sipao medicinski alkohol deci koja su se otrovala u beogradskom noćnom klubu
Foto: 021.rs

Ovo je izjavila ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom, prenosi Blic.

Grujičić je kazala da organizatora zabave smatra odgovornim za ono što se desilo.
 
"Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin", rekla je ministarka.
 
Istakla je da odgovornim za trovanje dece smatra organizatora događaja, koji bi, dodala je, trebalo da završi u zatvoru.
"Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja", istakla je ministarka zadravlja za TV Blic, preneo je današnji Blic.
 
Dodala je da misli da bi organizator trebalo da završi u zatvoru, a da se klub u kome se trovanje desilo, zatvori.
 
Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici.

Na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

  • Poreklo

    21.02.2024 19:13
    Pića u kafiću
    Kako se vrši nabavka pića u kafićima. Pa lako, ja tebi zažmurim ti meni u otvoren dlan. I, oprostite, o deci pričamo?
  • 9

    21.02.2024 13:57
    Nije "neko"
    Već je alkoholno piće bez akcize i porekla proizvođača kupljen na "kvantašima" ili direktno iz falš destilerije .A dobro se zna u čijem bratskom vlasništvu su sve nelegalne rabote u ovoj raspaloj zemlji Zemare su istrljale ruke , vlasnici kluba još ibolje ,inspekcija i policija je zažmurila na starost konzumenata i posetilaca "klubova" i kolo sreće negde je moralo da pukne. I oni što su se davili pre koju nedelju nekako ne deluju da imaju 18 godina. Naravno troškove lečenja će platiti poreski obveznici iliti sirotinja raja koja se ne oblokava po "klubovima".
  • Kliker

    21.02.2024 11:54
    70%-75% alkohol moze da se kupi u drogerijama (Lilly/dm).
    Preostao je mnogima od korone - faza manijakalne dezinfekcije.
    Omladina ume da se doseti kako sebi da zapapri sok, a da pri tome ne cita sitna slova na ambalazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija