Deca se otrovala alkoholom u beogradskom noćnom klubu, reagovalo Tužilaštvo

Grupa dece koja je u teškom alkoholisanom stanju u noći između srede i četvrtka primljena na Vojno-medicinsku akademiju, otrovala su se alkoholom u noćnom klubu u Beogradu.
Deca se otrovala alkoholom u beogradskom noćnom klubu, reagovalo Tužilaštvo
Foto: 021.rs (ilustracija)
Iz kluba "Sinner" poručuju da sa događajem nemaju veze, i da su prostor izdali za jednu privatnu proslavu, prenosi N1.
Protekle noći na VMA je primljeno 12 dece, mlađa od 15 godina, koja su bila u teškom alkoholisanom stanju, javio je danas RTS. Prema navodima lekara, neka deca su imala čak 2,8 promila alkohola u krvi.
 
Prema nezvaničnim saznanjima, deca su se otrovala nekvalitetnim alkoholom, koji im je služen u klubu Sinner.
 
Iz tog kluba su saopštili da je prostor u sredu uveče bio iznajmljen za privatnu proslavu i da uprava kluba nema veze sa navedenim događajima.
 
"Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja", poručili su iz kluba.
Više javno tužilaštvo je saopštilo da je formiralo predmet i naložilo da se identifikuju odgovorni,
 
"Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom utvrde okolnosti ovog slučaja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca", navodi se u saopštenju VJT.
 
Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama prikazuju više policijskih i vozila Hitne pomoći u Pariskoj ulici u Beogradu, u kojoj se nalazi pomenuti klub.
 
Podsetimo, doktor Hitne pomoći VMA Ivan Leković izjavio je jutros za RTS da je na VMA primljeno dvanaestoro dece u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola u krvi.
 
On je, u izjavi za RTS, rekao da je to ozbiljno stanje i da zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju.
Prema njegovim rečima, broj primljenih alkoholisanih lica bio je 26, a od toga su 12 bila deca mlađa od 15 godina.
 
"Oni su bili u teškom alkoholisanom stanju do čak 2,8 promila alkohola. To je ozbiljno stanje. Zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju", rekao je doktor Leković.
 
Pored alkohola bilo je i maloletnih pacijenata koji su povređeni u tuči, napomenuo je Leković.
  • MK

    17.02.2024 22:34
    ?
    @ Igor Mehinagic
    E, Igore, Igore, u mom komentaru tako nešto stoji, samo ga Vi uopšte niste celog pročitali. Treba se potruditi pa pročitati celih deset redova; da ste se toliko potrudlili razumeli biste da je to ironično, ja se bar nadam da biste razumeli, mada...
  • Igor Mehinagic

    17.02.2024 13:34
    Sve je u nekoj mjeri
    Komentari dole ispod su zaista apsurdni i ne znam ko je to napisao da se alkohol zabrani u čitavom svetu. Treba znati za sve meriti na kantar, u svemu treba biti umeren međutim neki ljudi bi bili ekstremni preko svake granice. Sad će se sve zabraniti jer se ne zna nać mjera pa prvo sebe naučite nekoj mjeri pa onda svoju decu da smeju popit al da to bude neka normalna umerena količina. Neka granica uvek treba da postoji a ne da se zabrani.
  • Malo ciničan ali rea

    16.02.2024 22:12
    Čim pre se im ogadi tim bolje
    Dobro je da se im ogadio alkohol sada oa ostatak puberteta najverovatnije neće piti alkoholna pića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.