Od humanitarne projekcije filma "20 dana Marijupolja" pomoć za ugrožene u Ukrajini

Humanitarna projekcija filma "20 dana Marijupolja" Mstislava Černova organizovana je večeras u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu.
Od humanitarne projekcije filma "20 dana Marijupolja" pomoć za ugrožene u Ukrajini
Foto: 021.rs
Prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biće prosleđene organizacijama koje pomažu ugroženima u Ukrajini.
 
Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač pre početka projekcije rekao je da se danas navršava 728 dana otkako je počeo rat i 10 godina otkako je počela ruska agresija.
"Danas Ukrajina plaća najveću cenu. Mi branimo svoj dom, branimo budućnost Ukrajine, Evrope i Srbije", kazao je Tolkač.
 
On je pozvao okupljene da dođu na Marš solidarnosti 24. februara od 13 časova u Pionirskom parku.
Ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson rekao je da već dve godine porodice u Ukrajini trpe invaziju, a da su milioni Ukrajinaca bili primorani da napuste zemlju.
 
Reditelj filma je u video obraćanju kazao da je Marijupolj postao ne samo priča o uništenju jednog grada, već simbol tragedije koja se desila mnogim drugim gradovima u Ukrajini.
 
"Nadam se da će svi naučiti nešto iz ovih tragedija, nešto što će nas naterati da se trudimo da uradimo nešto da se ovo ne ponovi", poručio je Černov.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.