Vučić: Da se još jednom razmisli o odluci prema kojoj roditelji mogu da ocenjuju nastavnike

Povodom nedavno usvojenog pravilnika o ocenjivanju učenika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi trebalo još jednom razmisliti o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike.
Vučić: Da se još jednom razmisli o odluci prema kojoj roditelji mogu da ocenjuju nastavnike
Foto: Pixabay
On je naveo da "ne treba da razmazimo decu i da nam roditelji vode škole".
 
Vučić je rekao da su "nastavnici ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, roditelji su tu da pomognu, a ne da odlučuju umesto nastavnika".
"Znam da u Ministarstvu prosvete, kada su spremali Zakon o obrazovanju, da su na tome radili stručni ljudi. Znam da kada se donose pravilnici o odnosu prema nastavniku, nastavi, na tome rade stručni ljudi, ali kao predsednik, zamolio bih sve da još jednom razmisle o odluci da roditelji ocenjuju nastavnike. Nama su potrebni nastavnici potpuno slobodni, ti ljudi bolje od nas svih drugih roditelja znaju kako je potrebno da se radi sa decom", objavio je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".
"I ne mogu ni da zamislim situaciju u kojoj bih bolje od bilo kojeg učitelja, nastavnika, profesora znao kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času. I odakle bih imao pravo da ocenjujem nastavnika na bilo koji način", dodao je.
 
 
On je zamolio i Vladu Srbije, ali i sve prosvetne institucije da još jednom razmisle o svim ovim pravilima. 
 
"Možda i mene da upute, možda da mi objasne zašto nisam u pravu, ali da još jedanput razmisle, jer nije naš posao da razmazimo decu i da nam roditelji vode škole, već oni koje su za to plaćeni i kojima moramo da verujemo, a to su naši učitelji, nastavnici i profesori", naveo je Vučić.
 
U školama u Srbiji je od juče na snazi Pravilnik za prevenciju i sprečavanje nasilja. Predviđeno je formiranje timova za krizne situacije i suspenzija nasilnih učenika.
 
Vladanje će uticati na prosek od drugog razreda osnovne škole, a roditelji će moći da ocenjuju nastavnike.
  • Pan 5er

    27.02.2024 18:23
    Laža i paralaža
    Sudeći prema svim pređašnjim predsednikovim izjavama, on ne govori istinu i zapravo se zalaže za ocenjivanje nastavnika. Oko njega večito neke krađe, lagarije, muljanje, bes, ljubomora, narcizam, lažni atentati, pretnje, bahatost, mešanje u sve i svašta, nestručnost, zavist... Muka mi je od tog čoveka.
  • predrag

    26.02.2024 11:40
    Lukavo.
    Ipak, tako se odaje da je u stvari on inicijator te odluke.
    Verovatno nametnute iz ino.
  • novotarisanje

    26.02.2024 00:20
    Smrt tradiciji
    Od kako se ne poštuju stara pravila i izmišljaju nova sve se preokrenulo naopako i haosiralo skoro do kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.