Hrvatski ministar rekao da je Vučić trabant Rusije, Vučić ga optužuje da preti građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da se hrvatski ministar spoljnjih poslova ne samo brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije.
Hrvatski ministar Gordan Grlić-Radman je ranije izjavio da se Vučić mora odlučiti na kojoj će stolici sedeti, aludirajući na njegove pokušaje da zadrži dobre odnose i sa Rusijom i sa Evropskom unijom. 
 
"Što se Srbije tiče, jedno su građani, a drugo Vučić i njegova politika, koja mora da odluči na kojoj će stolici da sedne, na dve stolice je neprijatno. Ne bi trebalo da ima veliku dilemu", rekao je Grlić Radman.
"Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali maligni uticaji Rusije na Zapadnom Balkanu neće biti dopušteni", izjavio je Grlić-Radman.
"Možda je Grlić-Radman jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", napisao je Vučić na Instagramu.
 
 
Predsednik Vučić se prošle nedelje prepucavao sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem oko toga ko ima kvalitetniji kupus, a ko je prvak sveta u vaterpolu.  
 
  • Boban

    27.02.2024 17:53
    Cuveno licemerje Hrvatske
    U Srbiji postoji 100 % hrvatsko osiguranje Milenijum. U Hrvatskoj nisu dozvolili da postoji srpsko drustvo za osiguranje. Primera bezbroj i u drugim delatnostima. Bojkotuju robu iz Srbije.

    I onda dodje njihov ograniceni politicar ministar da pametuje i pljuje po predsedniku Srbije zvao se on Vucic, Tadic, Milosevic ili ko vec. Cuveno licemerje Hrvatske.
  • Nemac -slavista

    27.02.2024 17:00
    Odvoro za Ex Chapman
    Poštovani, nisi baš u pravu kada dociraš o poreklu naziva Trabant. Lingvisti kažu da nema sigurnih dokaza o stvarnom poreklu imenice trabant. Nemačko poreklo nije dokazano-iako neki slavisti misle da dolazi iz nemačkog jezika. Većina stručnjaka govori drugačije - smatra se da je naziv došao od staročeškog (bemskog) naziva "drabant" za ličnog stražara ili čuvara nekog plemića- danas bi se to zvalo na novosrpskom jeziku -bodigard! U staročeškom jeziku su to bili i "pešadinci"- često se naziv drabant koristio i za malu decu isl. "Drabant" se pominje i u staropoljskom jeziku pa delimično i u ruskom. Zbog bliskosti Demokratske republike Nemačke (DDR) sa drugim od Sovjeta okupiranim slovenskim narodima, u vreme komunizma i trajanja Varšavskog pakta, pojam "Trabant" -sinonim za pratioce, za satelite isl." su preuzeli Istočni Nemci nazvavši tako svoj automobil sa karoserijom od plasitike i dvotaktnim motorom "Trabant" koji je u nedostatku boljih automobila, postao veoma poznat u komunističkoj Istočnoj Nemačkoj ali i u Poljskoj, Čehoslovačkoj, Bugarskoj itd. Zato valjda mnogi misle da imenica Trabant dolazi iz nemačkog jezika. Toliko-istine radi.
  • Nikola

    27.02.2024 16:50
    Naravno da hrvatski ministar u svom neznanju lupa bez veze! Muti/Merkel je trabant posto je ona iz istocne Nemacke. A Vucic je fica iz 1991. stari model.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.