MUP: Dečak slao dojave o bombama u školama i na aerodromu, krivična prijava protiv roditelja

Policija je identifikovala i pronašla 12-godišnjeg dečaka koji je mejlom slao pretnje o postavljenim eksplozivnim napravama na adrese više osnovnih i srednjih škola, kao i Aerodromu "Nikola Tesla".
MUP: Dečak slao dojave o bombama u školama i na aerodromu, krivična prijava protiv roditelja
Foto: 021.rs
Prilikom pretresa stana pronađeni su dokazi o slanju većeg broja pretnji, navodi MUP.

S obzirom na to da je počinilac dete mlađe od 14 godina, koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta krivična prijava za zapuštanje maloletnog lica, saopštio je MUP.

Ranije danas primljene su dojave o postavljenim bombama u jednoj osnovnoj školi u Rakovici, kao i u dva aviona na Aerodromu "Nikola Tesla".
 
Sinoć su kompanije Air Montenegro i Wizz Air saopštile da su piloti na njihovim letovima dobili dojave o postavljenim bombama, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.
 
Policija navodi da su dojave o bombama, 29. februara i 1. marta, upućene Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, OŠ "14. oktobar" u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, kao i OŠ "Vladimir Rolović", Gimnaziji "Patrijarh Pavle" i OŠ "14. oktobar" u Beogradu.
  • Bolens

    02.03.2024 10:03
    Prioritet
    Da nije potego na aerodrom na miru i spokojno je mogao lazne dojave slati za skole do kraja zivota. Niko ga nebi trazio. Ovako...upropastio je karijeru!
  • Ogromna

    02.03.2024 09:29
    Kazna
    Za roditelje,a za sinčića fizički rad od 6 ujutru do uveče,a ne da sedi ispred kompjutera.
  • Ssy

    02.03.2024 07:13
    Laža i paralaža
    Mali je talentovan za širenje laži. Eto vučićeviću naslednika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.