Rot odgovorio Brnabić: Hvala, ali ODIHR nikada nije potvrdio tako velike nepravilnosti u Nemačkoj

Nezavisna organizacija kao što je ODIHR nikada u Nemačkoj nije potvrdila ogromne izborne nepravilnosti, organizovano sređivanje biračkog spiska i prevoz fantomskih birača.
Rot odgovorio Brnabić: Hvala, ali ODIHR nikada nije potvrdio tako velike nepravilnosti u Nemačkoj
Foto: Pixabay
To je premijerki Ani Brnabić poručio predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot.
Rot je na X-u odgovorio na kritike Brnabić da, umesto što "daju sebi slobodu da dele pokroviteljske savete drugima", treba da primene preporuke koje je ODIHR uputio Nemačkoj, navodeći da nijednu nisu implementirali od 2017. godine.
 
"Dragi Mihaele Rote i nemački MSP, umesto što delite svaku svoju misao o pitanjima drugih zemalja, i umesto što sebi dozvoljavate slobodu da dajete pokroviteljske savete drugima, zašto, zajedno sa drugim nemačkim institucijama, ne primenite preporuke koje ODIHR ima za vas? Izgleda da niste implementirali nijednu od 2017! To, moj dragi Mihaele Rote, nije funkcionalna demokratija", poručila je ona, odgovarajući na ono što je ranije Rot napisao na Tviteru povodom ODIHR izveštaja o izborima u Srbiji: "Tako ne funkcioniše demokratija, gospodine Vučiću".
Rot se tim povodom oglasio jutros.
 
 
"Draga Ana Brnabić, u pravu ste. Nemačka nije savršena. Hvala što ste nas podsetili. Ali nikada jedna nezavisna organizacija kao što je ODIHR u Nemačkoj nije potvrdila ogromne izborne nepravilnosti, organizovano sređivanje biračkog spiska i prevoz fantomskih birača", napisao je on.
Ambasada Srbije u Nemačkoj reagovala je zbog izjave predsednika Spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga Mihaela Rota da "izbori u Srbiji nisu bili fer" i ukazala na uskraćivanje izbornih prava Srbima na Kosovu.
 
"Kad već govorimo o slobodnim, fer i demokratskiim uslovima, izgleda da smo propustili Vašu reakciju svaki put kad je Srbima na Kosovu i Metohiji bilo uskraćeno osnovno ljudsko pravo. Zabranjeno im je da glasaju u mestima u kojima žive na izborima i referendumu 2022. i na izborima 2023", navodi se na nalogu ambasade na društvenoj mreži X.
  • @Radojka

    03.03.2024 05:55
    Ivana
    Vi ste gospođo prikaz botovskog IQ koji je 12. Da niste toliko štetni bili biste beskrajno zabavni jer tako sjajno lupetate.
  • Plaćač poreza

    02.03.2024 15:18
    ODIHR izveštaj za Španiju gde je sve u redu 15 stranica.
    ODIHR izveštaj za Azerbejdžan gde je od 2003. na vlasti jedan čovek Alijev (Vučić preslikava režime azijskih diktatura) i niko ne može da se kandiduje 33 stranice.
    ODIHR izveštaj za Srbiju 44 stranice.
  • Joka

    02.03.2024 12:36
    Podivljali hormoni u vlastodršcima i botovima ovih dana.
    Smiri se čale i ne upoređuj sa Nemačkom. Uostalom, oni vas plaćaju. Zato, ššššš…
    Pozdrav svim dobrim ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.