Srbiju napustio građanski aktivista iz Raške pretučen 2023, napad na njega i dalje nerasvetljen

Policija u Raški ni nakon više od tri meseca nije rasvetlila napad na građanskog aktivistu i člana pokreta "Kreni-promeni" Veljka Rakovića, koji je danas napustio Srbiju.
Srbiju napustio građanski aktivista iz Raške pretučen 2023, napad na njega i dalje nerasvetljen
Foto: Pixabay
Radiju Sto plus je u Policijskoj upravi Kraljeva, koja je nadležna za Rašku, rečeno da su o napadu na Rakovića obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Raški i da se "intenzivno radi na identifikaciji napadača".
 
Raković je kazao da je od 29. novembra kada su ga, kako je rekao, pretukla trojica muškaraca, samo dao izjavu raščanskoj policiji, a da ga tužilaštvo uopšte nije kontaktiralo.
"U večeri napada postupajući tužilac je bila u policijskoj stanici, prošla je pored mene dok sam sedeo na stepenicama, videla je da sam pretučen, ali zvaničan dopis od njih nisam dobio, niti imam bilo kakve informacije šta se dešava. Policija se ne oglašava, tužilaštvo ćuti, sumnjam da je predmet uopšte formiran", izjavio je Raković.
 
On je danas napustio Srbiju uz poruku da je "najbolje za njega da se skloni na neki period i posveti se stručnom usavršavanju".
"Sledi nam novi izborni proces tako da će sigurnost svakome ko drugačije misli biti ugrožena. Pravo da se bori i drugačije misli nema niko, odmah je izdajnik i strani plaćenik. Muka mi je više da udaram u zid tražeći pravdu i svoja prava", rekao je Raković.
 
On je bio jedan od organizatora protesta "Raška protiv nasilja" i bio je veoma aktivan na društvenim mrežama gde je ukazivao na ekološke probleme, kritikovao rad lokalne samouprave, ali i komentarisao dešavanja na severu Kosova i Metohije.
 
Osim u Raški, Raković je bio i učesnik brojnih protesta i skupova u Novom Pazaru, među kojima je i onaj u znak podrške narodu Palestine.
 
Bio je i jedan od inicijatora akcije da trudnice u Novom Pazaru dobiju pravo na pratioca prilikom porođaja u Opštoj bolnici u tom gradu.
  • Dedal

    06.03.2024 18:50
    Iz čega stručno usavršavanje? Iz aktivizma? Koja služba ga plaća?
  • Tuga

    06.03.2024 18:05
    Porazno
    Ne mogu reći da sam iznenadjena što počinioci nisu pronadjeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija