Napredovala sudija koja je oslobodila Zvezdana Terzića

Sudija Ana Trifunović Đuričković, koja je prošle godine oslobodila direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića za zloupotrebe pri prodaji fudbalera, napredovala je, piše KRIK.
Kako piše KRIK, ona je premeštena iz krivičnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u Posebno odeljenje za organizovani kriminal. To je urađeno novim godišnjim rasporedom poslova koji je potpisao predsednik suda Dragan Milošević, koji je godinama bio predsednik nadzornog odbora Crvene zvezde i blisko sarađivao sa Terzićem.
 
Trifunović Đuričković dobila je da sudi Terziću u junu 2021, deset godina od početka suđenja. 
Terzić je bio optužen da je kao predsednik OFK Beograda 1998, 2003. i 2005. nezakonito prisvajao novac od prodaje igrača. U momentu kada je sudija Trifunović Đuričković preuzela slučaj, Terziću su već zastarele optužbe koje su se ticale prodaje iz 1998. godine.
 
Delovalo je da će sudija brzo da okonča postupak. Terzić je, međutim, izbegavao dolazak na suđenja, iako se baš u tim danima pojavljivao u javnosti, što se desilo bar dva puta. Sudija je mogla da interveniše i da, ukoliko sumnja da optuženi ili njegovi advokati ometaju postupak, naloži privođenje - naročito ako postoji opasnost da optužbe zastare.
Trifunović Đurović, međutim, nije posegla za ovim merama. Naprotiv, iz meseca u mesec odlagala je suđenje da bi prilikom izricanja presude konstatovala da je zastareo još jedan deo optužbi.
 
"Nijedan sudija ne voli kad mu predmet zastari makar i u delu i svakako voli da da ličnu ocenu o slučaju, ovde bi ocena suda bila drugačija", rekla je sudija u julu prošle godine prilikom izricanja presude.
 
Za treće krivično delo za koje je Terzić bio optužen, sudija je navela da nije bilo dovoljno dokaza i oslobodila ga optužbi.
 
Sudija je sada, novim rasporedom poslova koji je doneo predsednik Višeg suda u Beogradu Dragan Milošević, premeštena u Posebno odeljenje za organizovani kriminal na mesto sudije Danka Lauševića koji je napredovao u Apelacioni sud u Beogradu. 
 
Ovo predstavlja napredak u karijeri pošto sudije ovog odeljenja, osim što sude u najsloženijim i najbitnijim predmetima u državi, imaju i posebne uslove za rad - veće plate, pravo na službena vozila i obezbeđenje.
Milošević je u maju prošle godine postao predsednik Višeg suda. On je, inače, godinama blisko sarađivao sa Terzićem u fudbalskom klubu Crvena zvezda gde je bio predsednik nadzornog odbora.
 
Ceo tekst KRIK-a čitajte OVDE.
  • Stole

    07.03.2024 22:21
    Odgovornost
    Ima li sudija odgovornost ako mu predmet zastari???
  • Joki

    07.03.2024 09:12
    Sudstvo je najbesmislenija institucija u Srbiji.
  • Dartanjan

    07.03.2024 08:55
    Srbistan
    Oj Srbijo medj šljivicima...sve je moguce danas i vise nista ne iznenadjuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija