SSP: Umesto slika "za rast nataliteta", dajte porodilištu u Nišu posteljinu, spavaćice i epidural

Predsednica niškog odbora SSP Jelena Milošević pozvala je predsednika Gradske opštine Medijana Nebojšu Kocića da, umesto umetničkih slika, donira niškom porodilištu posteljine i spavaćice.
SSP: Umesto slika "za rast nataliteta", dajte porodilištu u Nišu posteljinu, spavaćice i epidural
Foto: Pixabay
Ona je podsetila na to da je Kocić donirao niškom porodilištu umetničke slike "za rast nataliteta i oplemenjivanje prostora".
"Oni koji su gledali spot Srpske napredne stranke za lokalne izbore 2020. godine, u kome je porodilište novo, savremeno i prebačeno u Novi klinički centar, rekli bi lep gest. Oni koji poznaju prilike i uslove u našem porodilištu, kažu - spavaćice, posteljine, konci za ušivanje, epidural, a ne zvona i praporci", istakla je Milošević.
Ona je naglasila da je porodilište u Nišu u takvom stanju da stručnjaci procenjuju da je bolje napraviti novo, nego rekonstruisati staro.
 
"Tuširanje u kupatilu je skoro pa nemoguće, oprema je stara i dotrajala, nema konca za ušivanje, nema opreme za epidural i klistir, a čista posteljina i nepocepana spavaćica su retkost. Ne postoje osnovni uslovi za boravak i oporavak porodilja", kazala je Milošević.
 
Prema njenim rečima, dok vlast obećava najpre rekonstrukciju starog, pa izgradnju novog, najmodernijeg, Nebojša Kocić se odlučio za poklon za useljenje u novo porodilište koje ni tačnu lokaciju nema.
 
Milošević je istakla da je doniranje umetničkih slika, praćeno medijskom pompom, prst u oko porodiljama koje leže u isflekanim posteljinama i pocepanim spavaćicama.
  • Bodidarma

    07.03.2024 21:22
    Drakče
    On trenutno može da vam da "slike" a za ostalo da ga sačekate.
  • Deks

    07.03.2024 20:30
    Većina porođaja prođe bez komplikacija. Nema razloga da lekar mora biti prisutan kod svakog porođaja, njih bi mogle da zamene iskusne babice. Takođe mnogi porođaji mogli bi se obavljati u kućnim uslovima uz pomoć babica.
  • Vlada

    07.03.2024 19:59
    Lokalni izbori dolaze. Pamet u glavu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija