KFOR poslao zolje pronađene u Banjskoj u forenzičku laboratoriju, vojnici pretražuju teren

Pripadnici KFOR-a preuzeli su "zolje", za koje je Kosovska policija juče saopštila da su pronađene u selu Banjska, i one su poslate u forenzičku laboratoriju, saopšteno je danas.
Kosovska policija izvestila je juče da je pronašla ukupno pet zolja u blizini manastira Banjska, koje je povezala sa napadom u tom selu, u septembru prošle godine.
 
Kako je javio Kossev.info, iz KFOR-a su saopštili da je njihov tim za uklanjanje eksploziva regionalne komande Istok pregledao "raketne granate", i da ih je poslao u forenzičku laboratoriju.
KFOR je saopštio i da su "zolje" pronađene u skrovištu u mestu Banjska.
 
"Tim je radio u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom", naveli su iz KFOR-a i dodali da manevarski bataljon Regionalne komande Istok i dalje obezbeđuje područje "kako bi utvrdio da li se u blizini mogu pronaći i druga potencijalna skrovišta".
Do oružanog sukoba između naoružane grupe Srba i pripadnika Kosovske policije došlo je 24. septembra prošle godine, kada je u ranim jutarnjim satima u zasedi na ulazu u selo ubijen narednik Kosovske policije, dok su ubijena tri člana grupe Srba, a više njih je ranjeno i uhapšeno.
 
Nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koga je kosovska policija identifikovala na snimku u grupi naoružanih ljudi koji su sklonište potražili u manastiru Banjska, razvalivši prethodno automobilom kapiju na ulazu, preuzeo je odgovornost za organizaciju napada.
 
Kosovska policija zaplenila je nakon napada u Banjskoj, koji su ocenili kao teroristički, vojno naoružanje i drugu opremu čija je vrednost procenjena na pet miliona evra.
  • Nikola

    08.03.2024 10:48
    Ma nema brige, sada ce Ana na sednici Skupstine da objasni da su tih 5 miliona evra poklon od Voolinove tetke.
  • Iguman

    08.03.2024 09:58
    Na vrhu piramide upravljanja Srbijom je klon V. Kostunice jer niusta se ne razume i nije uopste obavesten. Ustvari gde je ta Banjska?
    Šatro.
  • otac Makarije

    08.03.2024 00:12
    Jevanđelje po zolji
    ... I tako se ukazao sveti Kradojičić u odbrani svete vile na Gazivodama ali beše oganj sotone jaći od zolje izaslanika Beogradskog ..... ( 5 ; 0)
    A sada sluge zemaljske češljaju teren nebi li našle sveti kral i još koji dokaz o umešanosti svetoga Utovarima Autobuskog koji utočište i sudsko oslobađanje za razna ubistva ukazaše razbojniku belosvetskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.