Saobraćajna policija pojačano kontroliše korišćenje pojasa i kako se prevoze deca

Saobraćajna policija od ponedeljka, 11. marta do nedelje, 17. marta, pojačano kontroliše saobraćaj, a fokus je bna korišćenju sigurnosnog pojasa i načinu prevoženja dece.
Saobraćajna policija pojačano kontroliše korišćenje pojasa i kako se prevoze deca
Foto: 021.rs
Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će preduzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, na prednjim i zadnjim sedištima vozila, kao i prema svim osobama koje decu budu prevozile na nepropisan način.
Rezultati najnovijih istraživanja koje je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja, pokazuju da je u Srbiji procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima oko 85 odsto, a na zadnjim 17. 
Istovremeno, svega 60 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.
 
U 2023. godini više od 100 poginulih vozača i putnika u putničkim vozilima nisu koristili sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nesreće. 
 
U istom periodu, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je više od 172.000, a zbog nepropisnog prevoženja dece 4.200 učesnika u saobraćaju.
  • Map

    11.03.2024 09:17
    Kontrolisu oni kako sto vise love zgrnuti u budzet i malo u svoj dzep
  • Nemanja Vukovic

    11.03.2024 01:05
    Pojas me gusi
    Smart crni ns table nemoj te da zaustavljate cunjevi. Nije problem da doniram novac u budzet Srbije posto sam veliki patrijota i volim svoju drzavu, ali od tog pojasa nema nista. Mozete samo da ostanete bez posla. To je naradjenje. Voljno!
  • CISTAC

    10.03.2024 21:16
    Ne znaju vise sta ce od sebe i kako da pune budzet pa smisljaju ove debilne akcije za shishanje gradjana. A ne bi se setili da rade na edukaciji i prevenciji. Tu nema love i mita. I to kada godisnje imaju da odrade akciju dve urade preko one stvari samo da ispune k otu
    Sram vas bilo. I nevu da vezem pojas jer niko nikad nije dokazao da je koriscenje pojasa smanjilo stopu pogibije,samo nagadjanja zbog opravdanosti da vas policija shisha ako ga ne vezete. A kumara moze i na kokainu da gazi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija