Vučić: Zederu sam poklonio Đokovićev reket, a on meni bavarsko pivo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je premijeru Bavarske Markusu Zederu reket najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.
Premijer Bavarske je predsedniku Srbije poklonio konzervu čuvenog bavarskog piva.
"Svako se ponosi svojim najboljim - neko pivom, neko sportistom. Pokazali smo Markusu Zederu kakvo je srpsko gostoprimstvo i poklonili mu reket najboljeg tenisera sveta. Ja ću se već nekako snaći sa kriglom nadaleko čuvenog bavarskog piva", napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Zeder je u petak boravio u Beogradu.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Vučićem, Zeder je rekao da želi produbljenje saradnje Bavarske i Srbije i najavio otvaranje predstavništva te nemačke pokrajine u Beogradu.

Dodao je da se zalaže da Srbija postane članica Evropske unije i da bi bila "velika šteta" i za Evropu i za Srbiju kada ona ne bi ostala na evropskom putu.
Vučić je na Instagramu napisao da će sa Zederom razgovarati o "velikim i zahtevnim projektima koji će snažno pokrenuti Srbiju u narednim godinama, kao i o potencijalima dugoročne saradnje sa Bavarskom, koja po snazi i ekonomskom napretku predstavlja glavni zamajac nemačke privrede i primer razvijenim ekonomijama u mnogim oblastima".
  • /

    17.03.2024 08:36
    /
    Zasto mu nije poklonio neki nas domaci proizvod, nego Djokovicev reket ? A da, domaca proizvodnja je unistena !
  • stari deda

    17.03.2024 03:11
    lako je
    poklanjati nesto sto te nista nekosta , slicno tako im dajete subvencije i sve ostalo ,a nasim domacim srbskim preduzetnicima nista. tako da racunajte ovim tempom kako radite ostace penzioneri i vlast a mladi odose nema niko vremena da ceka da se drzava smiluje da pomogne svojoj privredi.
  • Sve

    16.03.2024 14:36
    teceno
    u poklonima.
    Pretuzno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.