Žofre: Opozicija da preuzme ulogu u Skupštini, preporuke ODIHR da se ispune pre izbora

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žofre rekao je da bi opozicija trebalo da "preuzme svoju ulogu i funkcije" u novom sazivu parlamenta.
Žofre: Opozicija da preuzme ulogu u Skupštini, preporuke ODIHR da se ispune pre izbora
Foto: 021.rs
Dodao je da paralelno "blagovremena, inkluzivna i transparentna primena preporuka ODIHR-a, pre bilo kojih budućih izbora, mora da ostane prioritet za Srbiju".
"Skupština privodi kraju proces konstituisanja i uskoro bi mogla da imenuje rukovodstvo i stalna tela i delegacije. U tom kontekstu očekujemo da opozicija preuzme ulogu i relevantne parlamentarne funkcije u skladu sa uobičajenom praksom parlamentarne demokratije. Nadamo se da će opozicija svojim prisustvom u Skupštini i preuzimanjem tih funkcija doprineti ubrzanju procesa pristupanja EU i reformskoj agendi", rekao je Žofre.
On je dodao da "paralelno, prioritet za Srbiju mora da ostane blagovremena, inkluzivna i transparentna primena preporuka ODIHR-a, pre bilo kojih budućih izbora".
 
Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u ponedeljak, 18. marta, konstitutivnu sednicu 14. skupštinskog saziva.
 
Trebalo bi da budu izabrani rukovodstvo Skupštine i članovi radnih tela. U skupštinsku proceduru ranije je stigao predlog da za predsednicu Skupštine bude izabrana dosadašnja premijerka Ana Brnabić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.