Firme Milana Radoičića rade, a istraga stoji - svoj udeo samo preneo na ortake

Za razliku od istrage, koja tapka u mestu, firme Milana Radoičića rade punom parom, jer je on formalno svoj udeo u njima preneo na ortake - Zvonka i Željka Veselinovića, piše nedeljnik Radar.
Radoičić je, prema ličnom priznanju, odgovoran za slučaj Banjska.
 
Samo nekoliko dana nakon oružanog napada, ovaj neformalni gospodar severa Kosova, kako ga označavaju, zagospodario je novim poslovima, ukupne vrednosti od 8,5 miliona evra. I to preko firme "Rad 028" koja je na listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država, zbog sumnji da je kontroliše upravo Radoičić, otkriva novi nedeljnik Radar.
"Reč je o jednom od mnogih tendera koje je ova firma dobila za poslove koji nikada nisu završeni. Ja bih voleo da vidim koji su rezultati toga. To je ogroman novac za državu Srbiju. Samo jedan od tih tendera koji je dobijen je vredan 350 miliona dinara", kaže Milan Radonjić, novinar nedeljnika Radar.
 
Drugi tender obezbedio je 142 miliona, a dva posla ugovorena neposredno potom još 500 miliona, a sve je bila "nabavka proizvodne i druge opreme". Da li je Radoičić naplatio ćutanje ili ranije obećan posao, ne menja činjenicu da je teži za osam miliona evra i to državnog novca, navodi Radar.
"Ono što se dogodilo u Banjskoj ni na koji način nije uticalo na kvalitet i stil života i standard Milana Radoičića. On je onovekovno ognjište na Gazivodama zamenio vekovnim ognjištem na Dedinju, a njegove firme prkatično nisu osetile nikakve posledice, osim što je došlo do nominalne promene vlasnika. Oni su oslonjeni na državu, isisavaju državni novac i ovaj krivični postupak apsolutno ih neće sprečiti u tome", ocenjuje advokat Ivan Ninić.
 
Istraga u slučaju Banjska i dalje tapka u mestu.
 
"Ishod ovog postupka će biti dogovoren i sa samim Radoičićem. Tako da će tužilaštvo i pravosuđe samo da servisira ono što dogovore politički centri moći i Milan Radoičić, jer je bitno da se on sa tim saglasi. Ali ovde imamo problem međunarodne zajednice, jer treba zadovoljiti očekivanja i zahteve međunarodne zajednice", navodi Ninić.
Radoičić se nalazi i na Interpolovoj poternici.
 
Nedavno je na društvenim mrežama objavljena fotografija, i dalje nepoznatog datuma, na kojoj se vidi u jednom restoranu u društvu Marka Đurića, dosadašnjeg ambasadora Srbije u Americi, koji se vraća da bi ovde obavljao neku važnu funkciju.
  • 313z

    17.03.2024 05:46
    Uzročno posledično
    radoićić je preuzeo krivicu na sebe. Morali su mu se odužiti.
  • Nikola

    16.03.2024 15:28
    Cveta cvece u nase preduzece - Jovanica. Isto cveta i kod Radoicica.
    Samo neka raste profit, a za zakon cemo lako.
    Zakon smo MI!
  • CISTAC

    16.03.2024 14:29
    Sta kazu ovi opasni iz popicije sto hapse decu sto prete nasim agresorima kada citaju o bratu Micku. A da,zaboravio sam,sede zajedno ma krkanluku po kopaoniku sa ovima iz BIA,toliko smesni ispadaju vec. Sta cete sirotinjo,s e su to drzavni projekti od jovanjice,do Milana,paZ onka,Pa elite kopa,pa kumare Nidze leteceg i mitrovica dj,brata Galensa i dugacak spisak za shisanje ovog naroda. Vreme je za kuku i motiku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.