Fon Kramon o Zederovoj poseti Srbiji: Bavarska spoljna politika je često pogrešna

Nemačka političarka i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da je bavarska spoljna politika često bila pogrešna.
Ta izjava je zapravo komentar posete Markusa Zedera, premijera Bavarske Srbiji.
 
"Ova bavarska spoljna politika je često bila pogrešna. Nadam se da ste uživali u Ministarstvu spoljnih poslova. Budite dobro informisani i prenesite prave poruke svom sagovorniku, iza zatvorenih vrata. Preduslov za pristupanje u Evropsku uniju je vladavina prava + demokratija", napisala je Fon Kramon na društvenoj mreži Iks (X).
Zeder je predsednik Hrišćansko-socijalne unije (CSU), stranke koja je dugogodišnji koalicioni partner sada opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
 
Zederova stranka deluje jedino u Bavarskoj.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Zeder je rekao da želi produbljenje saradnje Bavarske i Srbije i najavio otvaranje predstavništva te nemačke pokrajine u Beogradu.
 
I poslanik vladajućih liberala u nemačkom Bundestagu Tomas Haker kritikovao je posetu Zedera Beogradu, ukazujući da je Vučića trebalo da pita o izbornoj krađi u Beogradu, bezbednosti novinara i oružanom napadu u Banjskoj.
 
  • Dex

    16.03.2024 19:46
    Premijer Bavarske zna sta radi. Zato je Bavarska najbogatija pokrajina u Nemackoj. Za razlliku od gospodje Fon Kramon, koja prima finansije iz nekih "drugih izvora", Bavarska radi i stvara realan novac da bi paraziti poput doticne mogli da zive
  • zzz

    16.03.2024 19:37
    Krug se sužava
    Sve više kandidata za brutalne odgovore, ako maca nije pojela jezik.
  • NS

    16.03.2024 19:04
    Cim procitam ko je uputio kritike na njegov racun, jasno mi je da je ok covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.