"Zajedno" pozvala stranke i građane da stanu u odbranu Aide Ćorović

Stranka Zajedno pozvala je građane i političke stranke da stanu u odbranu građanske aktivistkinje Aide Ćorović.
"Zajedno" pozvala stranke i građane da stanu u odbranu Aide Ćorović
Foto: Medija centar Beograd
Ona, podsećamo, treba da izdrži zatvorsku kaznu jer je odbila da plati novčanu kaznu izrečenu zbog bacanja jaja na mural s likom Ratka Mladića u Beogradu.
 
"Zahtevamo da se ukine nezakonita presuda kojom se štiti lik i delo osuđenog ratnog zločinca, koga je država Srbija još 2011. godine uhapsila i predala nadležnom sudu, a globi i hapsi srčana aktivistkinja koja je oduvek trn u oku i meta napada režimskih funkcionera, režimskih medija, kao i raznih psihopata i kriminalaca na platnom spisku Vučićevog režima", piše u saopštenju "Zajedno".
Ta stranka zahteva "da se prestane sa okupacijom pravosuđa kojom se svi građani ove zemlje predaju na milost i nemilost osvetoljubivom i krvožednom režimu".
 
"Pozivamo sve političke subjekte koji, zajedno sa nama, imaju nameru da iz korena menjaju sistem koji je porobio Srbiju, ustanu u odbranu žene koja je, i u Srbiji i van njenih granica, simbol borbe za ljudska prava i dostojanstvo slobodnih i slobodoumnih građana", piše u saopštenju.
Stranka "Zajedno" je ocenila da "živimo u državi u kojoj se više ne mogu sagledati nikakve razlike između države i organizovanog kriminala".
 
"Zajedno" navodi i da je "borba za prava i slobodu Aide Ćorović, kojoj se otvoreno i javno preti od strane najviših instanci režima, jednako i borba za slobodu prava i slobodu svih građana ove zemlje".
 
Aida Ćorović je zbog gađanja jajima murala Ratku Mladiću u Beogradu u decembru prošle godine pravosnažno osuđena na kaznu od 100.000 dinara koju je odbila da plati, te je dobila poziv za izdržavanje zatvorske kazne od tri meseca.
  • Hannah Montana

    17.03.2024 00:35
    Ako ova drzava moze da ovu zenu goni u zatvor sto je potpuno ispravno postupila, onda moze sutra, prekosutra ce svakoga od nas da goni, zatvara, ubija i kad-tad ce svako od nas, nasih prijatelja ili nase dece doci na red.
    Ovome mora doci kraj i napraviti zdrava drzava koja nas stiti, a ne progoni i unistava.
  • Kika

    16.03.2024 21:36
    Zanima me koji je to sudija doneo presudu. Treba dobro zapamtiti njegovo ime. Kao i svih drugih u pravosuđu koji ne služe pravdi već vladajućoj kasti.
  • Banderaš

    16.03.2024 20:00
    Ja ću preuzeti da platim kaznu da gospođa Ćorović ne mora da ide u zatvor,ali ovde je problem što srpski nakaradni sistem napada nju koja je bacila jaje na sliku ratnog zločinca odgovornog za ubistva i masakr hiljade ljudi,progon,pljačku ,silovanja i druga zverstva zbog kojih je osuđen i zatvoren i umesto da sistem uzme gospođu Ćorović u zaštitu od zločinaca, ubica on je još progoni i osuđuje,to je bolesno i opasno po sve građane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.