Ukinuta presuda optuženima za ubistvo porodice Rakić

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom su četvorica optuženih u predmetu "Golubnjača" za ubistvo porodice Rakić u Ličkom Osiku 1991. bili osuđeni na po 12 godina.

Apelacioni sud ukinuo presudu kojom su četvorica optuženih u predmetu "Golubnjača" za ubistvo porodice Rakić u Ličkom Osiku 1991. bili osuđeni na po 12 godina.

Ukidanjem presude, Apelacioni sud je naložio da im se ponovo sudi pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu. Tako će na optuženičku klupu ponovo sesti Čedo Budisavljević, Mirko Malinović, Milan Bogunović i Bogdan Grujičić, kojima je odlukom Apelacionog suda pritvor produžen do daljeg.

Tužilaštvo za ratne zločine tereti optužene da su, kao pripadnici MUP-a SAO Krajine i Teritorijalne odbrane Teslingrad ubili petočalnu porodicu Rakić zbog sumnje da poseduju radio stanicu i da sarađuju sa hrvatskim oružanim formacijama. U optužnici se navodi da ubili Maneta Rakića i njegovu suprugu Luciju Rakić, kao i njihove sinove Dragana i Milovana i ćerku Radmilu. U noći između 20. i 21. oktobra 1991. okrivljeni su prvo ubili Luciju i potom zapalili njeno telo i vikendicu. Potom su nekoliko dana kasnije ubili i ostale članove porodice tako što su ih odvezli do kraške jame "Golubnjača", usmrtili ih hicem iz vatrenog oružja i potom bacili u jamu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija